Almatorta – sütés nélkül
1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanília pudingpor, 4,5 dl víz, kristálycukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinport elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!
|
Szia!
Annyira megtetszett a tortád, hogy már két hónapja éheztem rá. Ugyanis rajtam kívül az almás sütit nem nagyon szeretik, mondtam most már elég megcsinálom, aki eszik, eszik aki nem az nem és kész, egyszer csak "süthetek" magamnak is, mert én amúgy sokat sütök, kb. 3-4 alkalommal egy héten. Eddig sok receptet megcsináltam a receptjeidből mind jó lett, de ez valahogy nem jött be, szerintem túlontúl sokat vártam már két hónap után. Nem lett rossz, de a többi sütidet meg se közelíti. További sok sikert a sütikhez!!!! De azért el fog fogyni ez is.