Bécsi barackos torta / Snöcy
tészta: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg porcukor, 4 tojássárga, 2 dl tej, 1/2 cs. sütőpor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom
középre : Baracklekvár és felszeletelt sárgabarack
tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük,a sütőport a tejben feloldjuk és lassan a tojásos masszába csurgatjuk. Belereszeljük a citrom héját és a citrom levéből is tegyünk a masszába, majd keverjük bele a lisztet. Jól kivajazott torta formába tesszük a masszát és alacsony hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a felszeletelt sárgabarckokat. A tetejére a felvert tojáshabot tesszük, majd visszahelyezzük a sütőbe és alacsony hőfokon addig szárítajuk, míg a egy kis színe nem lesz a habnak.
Természetesen tepsiben is elkészíthető, eredeti neve Bécsi barackos lepény.
Az eredeti recept Snöcy-nél található!
|
Szia Andi! Mint mindig minden hétvégén ma is le ragadtam az oldaladnál,hogy mit kéne főznöm sütnöm másnapra .Ma megint találtam egy fantasztikus étel és süti receptet .(Mátrai borzas ill ez a csodás süti.)De a holnapi nap más mert ugyanis holnap lessz a kis fiam névnapja. Már is tudom ,hogy mivel kedveskedjek neki.Nem győzök hálálkodni a sok fantasztikus receptekért.Nagyon sok sikert a továbbiakban.