♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Mákvirág kalács

Mákvirág kalács

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. só, 2 ek olaj.

Töltelék: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darált mák és porcukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk...Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.

 

59 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.03.27. 10:11
tothedics

Kedves Andi!

Megsütöttem a kalácsot.Nagyon klassz lett, óriási sikert arattam vele!!!Úgy csináltam, hogy a tésztára háromféle tölteléket tettem: mákos, diós és kakaós.Így mindenki az ízlése szerint válogathatott. És nagyon mutatós is lett.

Köszönöm szépen a receptet!

2012.04.09. 18:23
Baledo

Kedves Andi!

Tegnap megsütöttem diós változatban. Nagyon finom volt. Legközelebb biztos, hogy minimum 2 adagot sütök, mert nagyon gyorsan elfogyott

Gyorsan elkészíthető, egyszerű recept. A kalács gyönyörű és finom lett. Tökéletes recept!!! A tészta másnap is nagyon finom és puha volt /igaz csak 4 szelet maradt, az is csak azért mert mást is sütöttem /.

További szép napot Mindenkinek! Üdv, Dóra

2011.12.13. 10:28
Zsu72

Megsütöttem vasárnap én is ezt a kalácsot. :) Örömmel jelentem,hogy nem száraz a tészta még 2 nap után sem. Vendégeknek sütöttem és nagy sikert aratott. Itthon sajnos csak én szeretem a mákos  sütiket ezért van még belőle de még mindig puha és finom. :) :)

2011.04.13. 21:53
andrea

sya andi!!nagyon tecetőss ez a recept de biztos nagyon finom lehet nagyon jol nézki a képen 

2011.04.06. 18:24
Havasi Gyöngyi

Kedves Andi!

Megcsináltam a Mákvirág kalácsot! Isteni finom lett. Köszönöm szépen a receptet.

2010.12.16. 08:58
baton

Sziasztok!

Én férfi vagyok, gyakran sütök kelt tésztából. Azt kell irnom, jó a recept, de sajnos azt el kell mondanom, hogy az alaptészta receptje nem jó. Zsiradéknak 2 kanál olaj nem elég. A tészta kihülés után száraz, ehetetlen lesz. Javaslom tegyetek bele az olajon kivül 10 dkg Rámát, és 10 dkg zsirt. Igy másnap is puha, és foszlós lesz. A tej menyiségét csökkentsétek.

2010.12.14. 16:02
piró

Lányok!  A kész kalácsot úgy forrón meglehet kenni citromlével elkevert pocukorral és visszatolni a sütőbe még   egy picit száradni.Isteni illata lesz és egészen karácsonyi hangulatot áraszt.

2010.10.28. 08:46
ILDA

Szia Andi! Isteni ez a recept!!!!! Már többször megsütöttem,kb.5 percig ki is tartott a kis családomnak!!!(három férfi). Sok mindent készítettem már el az oldaladról, minden finom lett!A képek csodásak,még a kezdők is könnyen el tudnak indulni a sütés-főzés világa felé! köszi NEKED!!!!!

2010.10.15. 08:20
manó

Szia Andi!

Megcsináltam a kalácsot, igaz, a tésztát kicsit másképp, mivel másnapra sütöttem, és nem akartam, hogy kemény legyen. A gondot az utolsó formázás okozta, nem lett olyan szép a "virág" része. Tennél fel képeket az utolsó készítési fázisról is?

Köszönöm a recepteket, szeretem! Szép napot mindenkinek! Manó

2010.09.19. 15:30
makka

Szia Andi!

Nem régen bukkantam az oldaladra, és nagyon fantasztikus. Az összes recept szuper. Elsőként a mákvirág kalácsot sütöttem meg, igaz kakaóval, mert a gyerekek imádják. Szuper lett. Ma megcsináltam mákkal, és még jobb lett. Most sütöttem először kelt tésztából édes sütit, imádja a család. Valahogy sosem csináltam még kelt tésztát, nem tudom miért, de féltem tőle, de nagyon jó lett. Kicsit nehézkes volt kifordítani a szeleteket.

Köszi: Makka

2010.09.16. 16:37
Ewy

Ma megcsináltam ezt a gyönyörű kalácsot és nekem is gyönyörű lett.na és az íze..... valami fenséges....

Ettől még a kedvem is jobb lett. Köszönet Andinak    amúgy jó az oldal

2010.09.02. 14:33
panni

Hogyan kell kifordítani a mákvirágot?

Kérlek segítsetek nekem .

köszönettel :Panni

2010.06.15. 12:36
Kata

 Ez fantasztikusan jól néz ki.

2010.04.02. 13:34
Kriszta80

Szia!
Megsütöttem és Isteni. Kakaót tettem bele s pikk pak elfogyott. A napokba ismétlés következik :-) Ja és kitettem a blogomon is persze feltüntettem ,hogy hol találtam :-) http://krisztagasztro.freeblog.hu
Köszönöm

2010.03.23. 19:28
Szabadi Cintia

 Tök finom

2010.03.23. 12:51
webberi

Sziasztok !

kb.egy hete fedeztem fel a Andi konyháját, már háromszor sütöttem a mákvirágot, isteni de megcsinálta dióval is .

Nagy sikere van a családban, szeretik.Mostmár minden nap készítek valamit a portáról. Nanyon jó gratulálok, további sikereket Andi.

2010.03.17. 11:15
webberi

Tegnap megsütöttem a mákvirág kalácsot isteni lett,

ajánlom , mivel húsvét közeleg, meglehet dióval is és a közebe szines tojásokat

rakni , persze ha kihült a süti , gyönyörű látvány.

köszi Andi.;D

2010.02.27. 19:00
zsizsi

Sziasztok.Ma készitettem el a mákvirág kalácsot. Annyit változtattam rajta hogy mák helyett,kakóval töltöttem.Nagyon izlett a családomnak.Jó sütést főzést mindenkinek!

2009.12.07. 16:33
annamari16

Sziasztok! Tegnap megsütöttem ezt a csodás sütit. Olvastam, hogy megkeményedik, mivel volt már hasonló gondom, nem is kisérleteztem. A kakaós csigánál bevált módon, mikor már majdnem kész a süti cukros tejjel locsoltam meg. Puha lett és még ma is ehető volt! Javaslom ezt az egyszerű módszert másoknak is!
Köszönöm a receptet és további jó sütést, főzést mindenkinek!
Üdv. Annamari

2009.12.01. 12:59
Eszter

Szia, én is gratulálok Neked Andi. Most találtam ezt a kalács receptet. Gyakran sütök a családnak, mert minden ami csokis, kakaós az "jöhet". Ha nem szeretném, hogy kifolyjon a kakaós töltelék, KAROB porral helyettesítem. Teljesen kakaó íze van (a Szentjánoskenyér őrölt terméséből készül), én bioboltban veszem.

2009.11.25. 20:33
goncziera

A házizsírról még:

Azért hiszem el én is , mert nemcsak tapasztaltam, de ha megvizsgáltok egy adag felolvasztott majd hűtőbe visszatett margarint és disznózsírt, azt látjátok majd, hogy a margarin bekeményedett a zsír viszont továbbra is puha, kenhető maradt. Ez történik vele a tésztában is. Én például a pizzatésztát is két evőkanál olajjal készítem.

goncziera

2009.11.25. 20:30
goncziera

Sziasztok!

Több hozzászólónál is olvastam, hogy kemény lesz a tészta másnapra.  A férjem nagymamája esküszik rá, hogy a margarin keményít, ő soha nem használ margarint, hanem házi disznózsírt . És valóban puha másnap sőt akár öt-hat nap múlva is minden kelttésztája.

2009.11.25. 12:47
gyöngyi

Szia Andi! csk ámulok és bámulok irom ki arecepteket  nagyon jo hogy ide tévedtem sok süti van amit megtudok sütni és amit meg akarok  most a flamingost néztem és a mákvirágost   bizok benne a hétvégére meglesz  köszönöm a recepteket  szeretettel  Gyöngyi

2009.11.21. 05:31
Gabcesz

Hasonlo cipoben jarok, 158 cm es 49 kilo vagyok, nekem a kenyersuto gep jelenti a megoldast, amin van dagasztoprogram. Ezzel meg idot is megtakaritok, mert csak bele kell tenni a hozzavalokat, es a gep mindent elkeszit. A kelt teszta meg jobban sikerul, ha a dagasztoprogram utan (ami altalaban 1 1/2 ora) meg 20-30 percet meleg helyen, konyharuhaval letakarva keleszted a tesztakat kozvetlenul sutes elott.Nemelyik tesztat hideg sutobe teve meg jobb eredmenyt ersz el. Remelem segitsegedre voltam!


2009.11.13 14:53
Icus

„Szia Andi!

Nekem a kelt tészták nem úgy sikerülnek mint kellene. Egy igazi háziasszony ismerősömtől kértem segítséget. A dagasztási résznél felemelte a csuklómat és azt mondta: ezekkel a csuklókkal bizony sosem fogsz dagasztani! Tény és való 160 cm, 48 kg vagyok, a csuklóm kerülete 13 cm. Mivel 30 éves elmúltam, gyerekeim is vannak, nem hiszem, hogy ez változni fog. Tudsz tanácsot adni?

Köszi

2009.11.19. 11:39
Jucus

Szia Andi. Nekem lenne egy kérdésem . Én még nagyon fiatal vagyok de viszont szeretek sütni kisseb nagyob sikerekkel össze is jön. A kérdésem az lenne, hogy, hogy kell dagasztani?????? Vagy, hogy egyáltalán mit jelent az, hogy dagasztás??? Mert én eddig ezt úgy értelmeztem, hogy a tésztát jol össze kell gyúrni. Tévedtem vagy nem??? Válaszodat elöre is köszönöm. Jucus

Szia Jucus, teljesen jó tudtad a dagasztást. Dagasztani az élesztős tésztákat kell. Jó simára össze kell gyúrni a tésztát és jó lazára. És lisztezett edénybe, letakarva kell keleszteni. Andi

2009.11.14. 06:41
Márti

Sziasztok! Én a sütőből kivett, forró  kelt kalácsot, megkenem cukros tejjel, és egy konyharuhával letakarom. Így hűtöm ki. A tejes gőzben a teteje is isteni finom lesz!

2009.11.13. 14:53
Icus

Szia Andi!

Nekem a kelt tészták nem úgy sikerülnek mint kellene. Egy igazi háziasszony ismerősömtől kértem segítséget. A dagasztási résznél felemelte a csuklómat és azt mondta: ezekkel a csuklókkal bizony sosem fogsz dagasztani! Tény és való 160 cm, 48 kg vagyok, a csuklóm kerülete 13 cm. Mivel 30 éves elmúltam, gyerekeim is vannak, nem hiszem, hogy ez változni fog. Tudsz tanácsot adni?

Köszi

2009.11.11. 21:46
Barnavica

Szia Andi! Véletlen bukkantam az oldaladra, gratulálok nagyon jó.Egy tapasztalatomat én is megosztom veled.A kalács vagy bármilyen kelt tészta nem lesz kemény,ha visszagőzőlőd,sütöből kivéve le kell takarni egy száraz  egy nedves és megint  száraz  konyharuhával amig langyosra húl.Két három nap múlva is puha lesz. Üdv Barnavica

2009.11.11. 11:27
rafael dávid

cya andi nagyon jó ökleteid anak nagyon szeretem az izlésedet gratálok  még még töbre nagyok ki váncsi

2009.11.06. 16:04
pirko

Szia Andi.

Nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt.

Már kipróbáltam a mákvirág sütit nagyon finom lett.

Alig várom hogy a többit is kibróbáljam.

Gratulálok és sok sikert kívánok.Pirkó

2009.11.04. 14:16
Ada

Szia Andi !

Gratulálok az oldaladhoz!!!!

Andi

2009.10.18. 11:29
Eni

Sziasztok! 

Szeretnék egy kalács receptet megosztani veletek,hogyha nem haragszol Andi...azért írom mert írtátok hogy kihűlés után megkeményedik a tésztátok. Ez nekem mindig bevált,nagyon finom....

Foszlós kalács:

50dkg liszt, 2 dkg élesztő, kb.2 dl tej, csipet só, 1 egész tojás és egy tojás sárgája, 10dkg cukor, 5dkg puha margarin

Próbáljátok ki megéri ;) (én kenyérsütőgépben szoktam dagasztani) 

nagyon jó az oldal!!!!!!!!

2009.10.08. 11:38
Szandra

Hello Andi. Nekem lenne egy kérdésem mégpedid az, hogy Nekedis megkeményedik a kalácsod miutá kihül? Mert én megcsináltam és nemis volt gond amig ki nem hült. Melegen nagyon finom volt és puha, de miután kihült megkeményedet és izre sem volt már annyira jo. pedig minden a leirás szerint csináltam. Válaszodat elöre is köszönöm.

Szia Szandra! Sajnos én is úgy vettem észre, hogy csak frissen a legpuhább és a legfinomabb. Nincs mit tenni, nem szabad másnapra eltenni! :) Andi

2009.10.05. 11:52
merci

Szia Andi. Nemrég lett kész a kalácsom és istenien sikerült. Mind látványra mind izre kiváló. Ezentúl sürün fogok erre az oldalra lapozni.  Köszi szépen.

2009.10.05. 10:08
merci

Szia Andi. Éppen most kelesztem a tésztát nagyon jol nézki  ez a sütid is. Remélem, hogy az enyém is igy fog kinézni, bár igaz, hogy Én kakaoporral kenem meg. Majd leirom, hogy sikerült-e. Puszi Merci

2009.09.22. 17:37
Melinda

 Nagyon jok a receptjeid  és legalább értelmesen le van irva és könnyü elkészitteni. Nagyon örülök hogy meg találtalak . Üdv . Melinda

2009.09.05. 19:29
Ibcsi

Ibcsi!!

Én is megcsináltam, én lekvárt kentem alá és cukros kakaóval szórtam meg. Fincsi lett!!

Köszönöm az ötletet!!

2009.09.03. 15:05
Manó

Hú, ez biztos nagyon finom lehet! Megcsináltatom anyával!

Köszönöm szépen! nagyon jó ez az oldal!

2009.08.13. 14:53
Ivett

Anitának!

Én instant élesztővel készítettem, isteni lett úgy is! Nem futtattam fel a tejben, csak a liszthez kevertem hozzá.

2009.08.10. 21:01
Ili

Nagyon jó receptjeid vannak ezek az oldalon:):):D sokat ki akarok próbálni

2009.07.30. 15:14
Tímea

Szia Andi!

Nagyon jól néz ki a mákvirág kalács.Gratula!Sajnos a családom nem szereti sem a mákot sem a diót. Szeretném megkérdezni, hogy kakaóporral elkészíthetném -e, és vajon ki fog-e folyni szerinted a toltelék?

Előre is köszi szépen! Timi 

Szia Timi, mivel nem próbáltam nem tudom biztosan, de valószínű, hogy egy kicsit kifolyna, próbáld ki, hátha sikerül és akkor okosabbak leszünk :) Üdv. : Andi

2009.07.08. 15:24
sophia

Kedves Andi!

Másodszor sütöm meg ezt a finomságot és mindig istenien sikerül és nagyon finom.Most a mák alá lekvárt raktam még nincs kész  de biztos jó lesz ! Köszönöm neked ezt a sok finomságot,imádom ezt az  oldalt és még nagyon sok mindent ki szeretnék próbálni.Remélem minden ilyen szuperül fog sikerülni!

sophia

2009.06.22. 21:31
anita

Szia andi!Azt szeretnem kerdezni,h a por eleszto jo-e,mert en nem tudok mas felet beszerezni.(nem Magyaro-on lakok)Nem csak ehhez a sutihez az osszes olyan sutihez is erdezem ,h azokhoz  jo e ha porelesztot hasznalok.Koszi elore is!

Szia Anita! Szerintem jó, de tuti biztosat nem tudok mondani, mert legtöbbször mindig rendes élesztőt használok. Remélem sikerülni fog! Üdv. : Andi

2009.06.22. 15:03
Györgyi

 Kedves Andi

Elkészitettem a mákvirág kalácsot.Nagyon finom és látványnakis remek.

Györgyi

2009.05.20. 17:13
DORI

ANDI! 

MEGSÜTÖTTEM, MÁR NEM IS EGYSZER MINDIG NAGYON FINI LETT. CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK. TE NAGY VAGY!!!!!!!!!!

DE ÉN IS, HOGY ELSŐRE IS SIKERÜLT.

DORI

2009.04.28. 17:36
szilvi008

Szia Andi !

Megsütöttem dióval mert mákom nem volt, isteni finom volt.

2009.04.10. 22:25
frityikum

szia Andi!

sok receptedet kipróbáltam, ezt is, és nagyon finom mind. A második sütést viszont úgy csináltam, hogy a tésztájába tettem egy csomag vaniliás cukrot, a tölteléknél a mákot pedig leforráztam tejjel, aztán belekevertem a cukrot, a tejet leöntöttem róla, ezt kentem a tésztára, és ráreszeltem egy almát. Így a töltelék szaftosabb lett. Ha valaki akarja, próbálja ki, én azóta így sütöm :)

2009.04.10. 06:09
zsóka
Nagyon szép ez a mákvirág kalács, most kel a tésztája, ugyanezt elkészítem dióból is. Köszönöm a receptet.
2009.04.04. 15:13
Ica

Nagyon szépen köszönöm.:) Ica

2009.04.04. 10:11
Ica

Szia!

Gyönyörű ez a süti. Dióval szeretném elkészíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy sima kerek sütőformába tegyem, vagy aminek közepe van? És mit jelent, hogy kifordítjuk a szeleteket?

Válazolj, légysz, mert mindenképpen vendégkápráztatónak szeretném.:)

Köszönöm szépen:Ica

Szia Ica! Ezt nem kell semmilyen sütőformába beletenni!  Kb. 30*40 cm lappá kell nyújtani, feltekerni kör alakban. Körbe bevagdosni és a bevagdosott részeket egy kicsit kihajtani, hogy látszódjon a töltelék. Andi

2009.04.03. 15:21
Ede

Andi a receptek mellett, amikor futtatom, miez a kekszes finomság? Hol keressem? Ez is túrós? Edit

Szia Edit! Kekszes krémes néven szerepel a sütés nélküli sütik között! Andi

2009.03.24. 16:36
Dori

Andi Te csúcs vagy!!!!!!!  Meg fogom próbálni a mákvirágost, de nem vagyok benne biztos, hogy ez nekem is így fog sikerülni.

2009.03.20. 18:06
edy7901

Szia Andi!

Köszi minden receptet,egyszerűen nem lehet rá szavakat találni,hogy milyen jók!Megsütöttem a sajtosrolót,isteni lett.Várom majd az új recepteket,nagyon sok sikert a munkádhoz!

2009.03.19. 18:46
Udvardi Zsuzsa

Szerbusz Andi!

Imádom a receptjeidet, ehhez  a csodához is szívből gratulálok. Nagyon tetszik és bár a kelt tésztáim nem mindig sikerülnek.., de húsvétra ezt a gyönyörűséget tuti ki fogom kísérletezni.

/ ugye jól olvasom, a mákot csak úgy natur nyersen (darálva) kened rá a tésztára?

Üdv.Zsuzsa

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a dícséretet! Igen, a mákot nyersen kell a tésztára tenni. Andi

2009.03.09. 19:03
ildiko

szia ANDI,

tojas nem kel a kalacsba??????

koszi

Szia! Nem kell bele tojás! Andi

2009.02.22. 14:34
Farkas Erzsébet

Gratulálok.Nagyon jó,szép sütiket válogattál össze.Kedvenceim közt van az oldal és sokat tanulmányozom.További sok sikert

2009.02.18. 11:44
Udvardi Zsuzsa

Szerbusz Andi!

Imádom a receptjeidet, ehhez  a csodához is szívből gratulálok. Nagyon tetszik és bár a kelt tésztáim nem mindig sikerülnek.., de húsvétra ezt a gyönyörűséget tuti ki fogom kísérletezni.

/ ugye jól olvasom, a mákot csak úgy natur nyersen (darálva) kened rá a tésztára?

Üdv.Zsuzsa

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a dícséretet! Igen, a mákot nyersen kell a tésztára tenni. Andi

2009.02.17. 18:52
karmika

Szia Andi!

Köszi ezt a receptet,megsütöttem!Nagyon finom!Gyakori vendég lesz nálunk!

Gratulálok az oldaladhoz,nálam a kedvencek közt van!!! :-) 

2009.02.14. 20:35
Adry13

Szia Andi !

Szeretném megkérdezni hogy mekkora fokon kell sütni 25 percig a mákvirágos sütit. Válaszodat előre is köszönöm .

Szia Adry! Kb. 180 fokon. Majd írd meg, hogy sikerült! Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa