♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Bundás kenyér tepsiben

Bundás kenyér tepsiben

A kenyérszeleteket a szokásos módon belemártogatom a felvert tojásba. Előzőleg a tojást tejjel higítottam és sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesítettem.

A tojásba áztatott kenyérszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem. Végül egy kevés reszelt sajtot ( füstöltet, ami nagyon finom ízt adott neki ) szórtam rá és még pár percre visszatettem a sütőbe.

Nagyon finom, nem tocsog az olajban, de azért nem ugyanolyan mint a hagyományos.  

A tojásba áztatott szeletek - sütőpapíros tepsin :

 

Megszórva sajttal

 

18 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2013.04.06. 18:50
jeep78

ezt én is kipróbálom

bár mostanában én melegszenvics sütőben készítem el,.

ugyan úgy megforgatom csak nem oljban sül meg

2012.02.13. 18:07
aanyaa

Szerintem attól még ugyan úgy magába szívja az olajat.Hiába tesszük szalvétára.

Viszont így biztos nagyon finoman ropog a kenyér héja.Ki fogom próbálni.

 

2011.05.31. 15:15
zsuzsika

hello!egy jo tipp ,nem fog semmi se tocsogni az olajban ha konyhai appitszalvettara szeded ki,ez a nagy titok.a pappir beszivja az olajat .

2011.01.22. 10:51
sarlatan

Sziasztok,

Nagyon tetszett a recept, ezért azonnal el is készítettem, és egy picit módosítottam. Nagyon finom lett, ezért megosztom veletek ötleteimet:

A sütőpapírt bekentem egy evőkanálnyi olivaolajjal (papírtörlővel maszatoltam szét az egész felületen), a felvert tojásba raktam kb. 2 csipetnyi Vegetát. A  felszeletelt kenyeret először tejben forgattam meg, majd a tojásban, így nem száradt ki.

Isteni lett! Köszönöm az eredeti receptet, amit tovább gondolhattam!

Üdv. S.

2011.01.14. 00:46
Mosolyka

Sziasztok!

Próbáljátok ki, hogy a felvert tojásba tej helyett tejfölt raktok. Egy barátnőm anyukájától hallottam, és nem tudom mi  a titok, de valóban nem lesz olyan olajos a hagyományos sütés alkalmával.

:-)

2011.01.10. 09:10
pista

hy

sajtos bundi kenyerem be ragadt milyen zsir papirt használtok kinyalni a tepsit is . nyem tul nyerö.köszi a tipet ha kapok pá

2010.12.29. 13:27
Mária

 Sziasztok!

Örülök ennek a változatnak,mert eléggé olajos volt mindíg a bundáskenyér.

Én úgy készítettem,hogy  a reszelt sajtal nem toltam vissza a sütőbe,hanem még előtte megkentem tejföllel is.Nagyon fincsi így is !!! Próbáljátok ki!!!

2010.11.28. 21:25
Csilla

Koszi a receptet. Nagyon finom igy a bundaskenyer és persze egeszseges is. 

2010.11.14. 18:06
B.né Éva

Drágáim!

Igazán jó bundáskenyeret ajánlok: a kisütésig ugyan az mint a szokásos.

/ Kicsit több a fűszer, pl.ételízhesítő + a fantáziád.../ Kisütöm a szokásos módon

és azonnal teszek rá egy vékony szelet sajtot, karikára szeletelt hagymát, erre

teszem a következő, frissen kisült kenyeret.  ........és így tovább.... kettessével..!

                                                  B.né Éva

2010.07.19. 21:17
anyumama

Szia!

Nagyon finomra sikerült nekem is ez a bundás kenyér, de

sajnos nekem is leragadt az alja.

2010.06.27. 12:21
Tittykee

ÍÍ ez biztos nagyon jóó,ki is probálo majd,jó az oldal nagyon.

2010.06.16. 17:15
Kata

 Hali Mindenki!

Mi elég sokszor csinálunk bundás-kenyeret teával.

Soha nem tocsogott olajban, (csak ha a férjem csinálja) mivel  teflon- serpenyőben készítem és éppen hogy egy mokkáskanál olajat teszek bele, ill. a végén már semmit.

Egy dologban kényes vagyok. Rendesen álljon a tojásban, mivel ha nem, akkor olyan, mint a pirítos kenyér, aminek megmutattuk a tojást. 

Csak annyira sütöm, hogy kezd szineződni, tehát elég lágy maradjon.

2010.06.01. 14:16
Reni

megcsináltam én is...igaz nem folyik az olajban, de nekem az az igazi, de páromnak 100% jobban ízlik így:)

Leveseket is lehetne majd csinálni, Te hogy gondolod Andi?

2010.03.06. 15:16
fajuli

Szia!

Egy picit nekem is leragadt, de sebaj ízlett, azóta a kisfiam mindig ilyet enne, sokkal fincsibb a hagyományosnál, mert nem tocsog az olajban.Köszi

2009.12.29. 20:49
Tündike

Szia!

Maga a recept az nagyon jó csak kicsit leragadt!Ugy kellett levakarni a papíról!Erre tudsz valami ötletet?Mert igy csak a kenyér felét ettük!De tényleg finom!Jó az oldal!Szia

Szia! Nem tudom milyen fajta papírt használsz, de nekem egyáltalán nem ragadt le. Andi

2009.10.23. 09:00
Shane

Szia, én úgy szoktam csinálni, hogy egy kerámia formát (vagy üveget) kivajazok, beleteszem a kétszersülteket (vagy nagyon szikkadt kenyeret) felverem a tojást tejjel, sóval - ízlés szerint majd ráöntöm a kenyerekre. Általában sajtot is teszek rá.

Ezzel a módszerrel tényleg igazi tojásos lesz, mégsem tocsog az olajba - azért kell kerámia vagy üveg edény, mert abból könnyű kiszedni, sima tepsibe nagyon oda tud sülni a tojás :-)

Olyankor szoktam csinálni, ha nincs itthon nagyon semmi, és vágyom valami tartalmasabbra.

Egyébként nagyon jó receptjeid vannak! Csak alternatívának írtam le az enyémet :-)

2009.05.16. 19:55
bibi

Szia!   Ma megcsináltam,de nekem az eredeti bundáskenyér jobban ízlik, még hogyha olajos is!!! DE kinézetre nagyon guszta! Az oldal nagyon jó a többi recepes oldal elveszik mellete,csak így tovább!!! (profin meg van csinálva)  ÜDV::bibi

2009.04.03. 15:15
Ede

Ez a Bundáskenyér sóskával, vagy spenóttal(sós "spenótleves émetesen" is jó? Úgy gondolom, sós mártással jobb lehet... Andikám Te hogyan szereted? Én is úgy csinálom! Várom válaszod.

Isteni oldalaid vannak! Hol szerezted a sok receptet? Te kisérlezetél, vagy gyüjtötted?

Edit

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa