Diós linzervirágok /vadrózsa
Hozzávalók: 38 dkg liszt, 30 dkg őrölt dió, 18 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 30 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só
A tetejére: 1 felvert tojás, 1 maréknyi durvára aprított dió
A hozzávalókból linzertésztát készítünk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon.
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A lyukas virágokat lekenjük felvert tojással, és meghintjük a durvára aprított dióval, majd 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük.
Ha kihűltek, sárgabarack lekvárral összeragasztjuk.
Ebből az adagból 6 cm átmérőjű kiszúróval készítve 30 db összeragasztott süti lett.
Megjegyzés: Alaposan meg kell lisztezni alatta a munkalapot, hogy oda ne ragadjon. Ha mégis megtörténne, akkor késsel alá kell nyúlni. Mivel sok dió van benne, ezért nehezebb vele dolgozni, de megéri.
|
kene egy uj teszta nem tudnatok ajanlani