Citromos - túrós muffin
Hozzávalók : 25 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, 1.25 dl tej, 1 db citrom, 1 cs. mazsola ( vagy fél csomag pudingporból elkészített vaníliás puding )
Elkészítés : mi nem szeretjük a mazsolát, így én egy fél csomag vaníliás pudingporból készítettem pudingot 2 dl tejjel, és hagytam kihűlni.
Gépi habverővel keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral, majd a felolvasztott langyos margarinnal, a citrom héjával, a levével, és a túróval is.
A sütőporos lisztet kisebb adagokban keverjük hozzá, valamint a tejet is fokozatosan adjuk a masszához.
Ha mazsolával készítjük akkor azt előre áztassuk vízbe, majd szitán jól csepegtessük le, és adjuk az elkészített muffin tésztához.
A muffin tepsit kenjük ki vajjal, lisztezzük be, és merjük szinte majdnem tele a mélyedéseket.
Ha pudinggal készítjük akkor először csak félig, erre tegyünk egy kávéskanálnyi kihűlt pudingot, majd megint tésztát.
Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon süssük 5 percig, majd vegyük vissza 180 fokra a sütőnk hőmérsékletét, és 10 – 15 perc alatt süssük készre a muffinokat. Hagyjuk őket egy kicsit hűlni a tepsiben, és szépen ki fognak jönni. Nem ajánlom, hogy muffin papírban süssétek, mert beleragad a tészta.
Nekem 19 db muffin lett ebből a mennyiségből. Mivel általában a muffintepsik 12 db-osak, így külön kell sütni. Ha a 2. tepsiben maradnak üres mélyedések akkor azokba tegyünk egy kevés vizet, és úgy tegyük be a tepsit a sütőbe.
|
Én is, mint minden idelátogató, gratulálok az oldalhoz, nagyon jó és könnyen használható, sok mindent már kipróbáltam és minden nagyon finom! Azonban "semmi sem tökéletes" és időnként belefutok ilyen kifejezésbe, mint ennél a receptnél is: "1 cs. mazsola" - ez mennyi mazsolát jelent? Tudom, manapság sokan nem szeretik a mazsolát, mi szeretjük, szóval mekkora csomagot jelent ez?