♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Citromos - túrós muffin

 

 

 

Citromos - túrós muffin

 

Hozzávalók : 25 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor, 1.25 dl tej, 1 db citrom, 1 cs. mazsola ( vagy fél csomag pudingporból elkészített vaníliás puding )

 

Elkészítés : mi nem szeretjük a mazsolát, így én egy fél csomag vaníliás pudingporból készítettem pudingot 2 dl tejjel, és hagytam kihűlni.

 

Gépi habverővel keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral, majd a felolvasztott langyos margarinnal, a citrom héjával, a levével, és a túróval is.

A sütőporos lisztet kisebb adagokban keverjük hozzá, valamint a tejet is fokozatosan adjuk a masszához.

Ha mazsolával készítjük akkor azt előre áztassuk vízbe, majd szitán jól csepegtessük le, és adjuk az elkészített muffin tésztához.

 

A muffin tepsit kenjük ki vajjal, lisztezzük be, és merjük szinte majdnem tele a mélyedéseket.

Ha pudinggal készítjük akkor először csak félig, erre tegyünk egy kávéskanálnyi kihűlt pudingot, majd megint tésztát.

 

Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon süssük 5 percig, majd vegyük vissza 180 fokra a sütőnk hőmérsékletét, és 10 – 15 perc alatt süssük készre a muffinokat. Hagyjuk őket egy kicsit hűlni a tepsiben, és szépen ki fognak jönni. Nem ajánlom, hogy muffin papírban süssétek, mert beleragad a tészta.

Nekem 19 db muffin lett ebből a mennyiségből. Mivel általában a muffintepsik 12 db-osak, így külön kell sütni. Ha a 2. tepsiben maradnak üres mélyedések akkor azokba tegyünk egy kevés vizet, és úgy tegyük be a tepsit a sütőbe.

 

8 hozzászólás
Idézet
2020.08.26. 15:36
Otthoni szakács és cukrász

Én is, mint minden idelátogató, gratulálok az oldalhoz, nagyon jó és könnyen használható, sok mindent már kipróbáltam és minden nagyon finom! Azonban "semmi sem tökéletes" és időnként belefutok ilyen kifejezésbe, mint ennél a receptnél is: "1 cs. mazsola" - ez mennyi mazsolát jelent? Tudom, manapság sokan nem szeretik a mazsolát, mi szeretjük, szóval mekkora csomagot jelent ez?

Idézet
2014.04.08. 00:50
Lya

Elkészítettem, nagy sikert aratott! :) Én elfelejtettem lisztezni a muffin tepsit, csak vajaztam, de így is simán kijöttek.

Idézet
2013.11.14. 17:53
juhász jolán

Nagyon jol sikerült. Kösz a receptért.

Idézet
2013.11.13. 09:39
Saszi

Nagyon finom lett, és nagy előnye, hogy gyorsan össze lehet dobni. Amikor sietek, nem szórakozok a muffinformával, megy be egészbe a tepsibe, a végén meg fél perc alatt összevágom, és viszem is.

Köszi!

Idézet
2013.08.20. 12:22
Erika

Szia, Andi! Tökéletes a recept! Köszönöm! Én 20x30-as tepsiben sütöttem, kis kockákra vágtam. Nagyon finom.

Idézet
2013.07.20. 21:18
Kata

    !!!

Ma készítettem el ezt a nagyon finom muffint. Fincsi volt, de én tálaltam mellé még vanilifagyit is. Máskor is elkészítem. Kicsit tartottam a muffin papír nélküli sütéstől, de próbáljátok ki, mert tökéletesen kijött a formából. ( egyáltalán nem sérültek meg, nem ragadtak bele a muffinok.) Teljesen ugyan ilyen mint a képen.

Köszi a receptet Andi.

Idézet
2013.03.17. 07:35
Tücsök

Nagyon finom és laktató muffin. Ezt a receptetet - más forrásból - már régebb óta ismerem és készítem. Az egy csomag mazsola 10 dkg-ot akar  jelenteni (csak mert vannak dupla ekkora csomagok is). Nekem ez a tésztamennyiség 15 db szilikon muffin formát tölt meg (egyszerre csak 12 db van), sütés közben nem igen emelkednek meg a sütemények.

Idézet
2013.03.16. 18:19
Horváth Zsóka

Elkészítettem nyírfacukorral, és zabpehely-gesztenyeliszt keverékével. Nagyon finom lett, egy kicsit barnább a szine. Köszi a recit!

 

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa