  
	  
	Békebeli  Orosz krémtorta 
	Hozzávalók a piskótához : 7 db tojás, 14 dkg kristálycukor, 17.5 dkg liszt, fél csomag sütőpor 
	7 tojást válasszuk ketté.  A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg  kristálycukorral.  A tojásfehérjét verjük habbá  7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl keményre a fehérjét! A kikevert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük  a sütőporos lisztet. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába , 180 fokon süssük készre. 
	Jól ki kell hűlnie ahhoz, hogy 3-ba el tudjuk vágni. Tehát legyen egy alja, egy közepe, és egy teteje. Érdemes előző nap megsütni.  
	Hozzávalók a krémhez :  
	6 dkg vaníliás pudingpor,  3 dkg kristálycukor, 5 dl tej, 10 dkg vaj, kb. 5 dkg rumba áztatott  mazsola, kb. 20 dkg zselécukor, 4 dl cukrozott felvert tejszín 
	A pudingporból, a cukorból, és a tejből szokásos módon főzzünk pudingot. Még melegen kisebb darabokra vágva keverjük hozzá a vajat. Hagyjuk jól kihűlni! Akár ez is elkészíthető előző nap! 
	Ha teljesen kihűlt adjuk hozzá a mazsolát. A zselécukor szemeket vágjuk egész apró darabokra, és adjuk  a krémhez. ( kb. 8 darabra egy szemet )  A zselécukorból kb. 10 szemet hagyjunk a tetejére! 4 dl felvert tejszínt lazán keverjük hozzá az elkészült krémhez. 
	Az elkészült krémet töltsük a 3 lap közé, a tetejére, és keveset kenjünk a torta oldalára is. Végül 4 – 5 dl felvert tejszínnel díszítsük tetszés szerint. A félretett zselécukor szemeket vágjuk négybe, és díszítsük ki a tejszínhabot.  
	Megjegyzés : aki nem szereti a mazsolát tegyen bele helyette is zselécukrot. A megadott mennyiség egy 26 cm-es tortaformához való.  
	  
	  
 |