Elzászi almatorta
Hozzávalók:
A tésztához: 150 g liszt, 1/2 csomag sütőpor, 40 g porcukor, 1 csipet só, 1 kk vaniliás cukor, 75 g túró, 2 ek tej, 3 ek búzacsíraolaj (én sima étolajjal helyettesítettem)
A borításhoz: 900 g kisméretű alma, 2 ek citromlé, 100 g cukor, 3 tojás, 1/8 l tejszín (kb. 1,25 dl), 1 ek porcukor
Elkészítése: A tésztának valót jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát lisztezett munkalapon késfoknyi vékonyra nyújtjuk, s kibéleljük vele a kizsírozott tortaformát. A kiálló széleket levágjuk. Az aémát meghámozzuk, négy részre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Az almaszeleteket hosszában bevagdossuk és meglocsoljuk őket citromlével, majd egyenletesen kirakjuk velük a tésztát. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben, középső sínen 10 percen át elősütjük. Közben összekeverjük a cukrot, tojást, tejszínt. A keveréket az almaszeletekre öntjük, majd a további 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihülni, meghintjük porcukorral.
NAGYON FINOM!!!
Extra tipp: a tojásos masszába darált diót vagy mandulát is tehetünk.
|
Szia Andi! Tök jók a receptjeid,épp most készítem az almatortát.Remélem fincsi lesz,mert holnap sok éhes száj várja...amúgy eddig nem csalódtam,még a sütikben.Köszi:Gitta.