Fűszeres mustáros csirkemáj
Hozzávalók : 50 dkg csirkemáj, 6 evőkanál mustár, 6 evőkanál étolaj ( vagy olivaolaj ), 1 teáskanálnyi bazsalikom, 1 teáskanálnyi majoranna, őrölt bors
Elkészítés : Az előkészített májat helyezzük tűzálló tálba. A mustárt keverjük jól össze az olajjal, és adjuk hozzá a fűszereket. A fűszeres – olajos mustárt kenjük rá a májra, tegyünk rá alufóliát és tegyük a sütőbe. Közepes hőfokon kb. 15 – 20 perc után vegyük le az alufóliát, egy kicsit keverjük át a májat, és még süssük pár percig míg egy kicsit meg nem pirul. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
Megjegyzés : sózni nem kell, vagy maximum csak tálaláskor. Én egyáltalán nem tettem rá sót, de nem is hiányzott róla. Rizi – bizivel tálaltam.
Aki a májat és a mustárt szereti nem fog csalódni. Egyszerű, de nagyon finom!
|
Köszönöm a receptet. Mindig elolvasom a hozzászólásokat is, most is ezt tettem. És én is kevertem némi tejföllel kevsebb mustárral a gyerekek miatt. De eszméletlenül finom lett, gratulálok. És köszönöm az ötletet. Biztosan többszőr az asztalra kerül majd.:)