♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Rákóczi túrós

Rákóczi túrós

 

Linzertésztát kell készíteni :

 

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg porcukor

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vaníliás cukor

1 db tojássárgája

 reszelt citromhéj

Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.

 

Túró töltelék  :

 

0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,

1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.

A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.

 

Tojáshab :   5 tojásfehérje , 30 dkg cukor

 

20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )

A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és  forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.

 

A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani  80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!

 

Ez egy házi recept, mindhárom réteg szinte ugyanolyan vastagságú. Soha nem szerettük a 10 cm magas tojáshabot, így sokkal finomabb!

 

 

 

 

 

 

 

Nyáron a túró és a tojáshab közé félbevágott epret tettem!

 Nagyon finom lett !

 

 

 

 

 

 

A tojáshab készítése képekben :

 

 

 

A víz éppen csak lepje el a cukrot.

 

 

Kevergetés nélkül olvadjon el a cukor a vízben.

 

 

Főzzük sűrűre, addíg amig így nem gyöngyözik.

De vigyázzunk nehogy karamellizálódjon, ne legyen színe! 

 

 

A közben felvert tojáshabhoz csurgassuk hozzá.

 

 

Az összes főzőtt cukor hozzáadása után még verjük együtt egy kis ideig a tojásfehérjével. 

 

76 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.12.14. 09:51
Zsuzsiiii

Most  készült el az enyém , nagyon finom lett és szép. A tésztájánál vagy elmértem a liszt mennyiséget vagy nem tudom mert nekem kellett hozzáadnom kb. két kanál tejfölt,hogy összeálljon. A tölteléknél pedig nagyon morzsolódós lett volna ha nem teszem bele a tojások összes sárgáját.A hab klassz lett,jó volt,hogy részletes volt a leírás mert tényleg nagyon sűrűnek kell lennie a főzött cukornak.Legközelebb a néger kockához is így készítem a habot. Köszönöm szépen a receptet és a leírás, szuper jó.

2014.05.12. 10:30
MikoE

Kedves Andi!

Szuper lett ez a süti is! Nagyon szeretem az oldaladat, főleg, hogy részletesen képekkel is bemutatod a nehezebb részeit a készítésnek :-) nagyon ügyi vagy!

Összekevertem a tészta hozzávalóit, de kellett hozzá tennem kicsit folyékonyabb anyagot, hogy összeálljon, egy kis tejfölt. A tojások számát növeltem (tésztába +1, töltelékbe +2), a cukor mennyiségét megfeleztem a tojáshabhoz, szuper lett a süti :-)

További jó munkát Neked és sok sikert!

2014.04.25. 19:57
yellow

Elkészítettem a rákóczi túróst. Tökéltes lett a külsőre, de nagyon édes, elveszi a túró izét is.

2013.03.05. 00:00
Vera14

Sziasztok!

Én is megcsináltam már másodszor  és nagyon nagy a sikere!!!

Tútótöltelékbe búzadara helyett kevés lisztet tettem bele, mert nem volt itthon gríz. Liszttel is nagyon finom és jó lett!

Andi, nagyon szépen köszönöm a receptet! :)

Vera

2013.02.05. 19:55
luchiungna

Andi, zseni vagy! :)

A magam és a családom nevében nagyon köszönöm ezt a receptet. 

Tegnap megsütöttem, és majdnem elsírtam magam a gyönyörűségtől, amikor kivettem a sütőből, olyan tökéletes lett. :)

A teteje nem hófehér, de majd követező sütésre az lesz. (gázsütőn a 3-as, később a  2-es fokozaton volt, gyönyörű halvány barackvirág-színű a teteje, másnap is roppan az a kevés, amit eldugtam mai desszertnek.) Továbbá valószínűleg a cukrot nem főztem elgég sűrűre, mert nekem is volt egy kis vizes réteg a túró és a tojáshab között, de úgyis biztosan sütöm még ezt a receptet. A család még melegen bepusztította a felét, ez náluk azt jelenti, hogy fel kell vennem az állandó repertoárba a Rákóczi túróst. :)

Dorka

2013.01.20. 18:54
romos

Szia!

Friss látogatóként ez az első recepted amit kipróbáltam. A süti finom lett, de szerintem a tojáshabnak kevés egy kissé a 80- 100 °C. Nem száradt cserepesre a teteje. A tészta, túrókrém, hab aránya tökéletes. Gratulálok a recepthez.

2012.11.30. 10:22
GIldus

Andi, csak azt szeretném megkérdezni, hogy körülbelül mennyi vizzel főzted fel a 20 dkg cukrot? Köszönöm a választ. Nagyon tetszenek a receptek és igyekszem minél előbb mindent kipróbálni.

Szia! Annyi vizzel kell amennyi éppen ellepi a cukrot. Sok sikert az elkészítéséhez! Üdv, Andi

2012.11.04. 09:11
nikol0518

Tegnapelőtt megsütöttem ezt a sütit és hatalmas sikert aratott,nagyon finom lett.Anyukám el se hitte hogy én sütöttem .Köszönöm ezt a receptet is.

2012.09.20. 09:30
Tibuci

A hétvégén megsütöttem és fantasztikus lett! Magasabb volt, mint itt a képen :o)

Máshová is ezt a habot használom majd, mert még másnap is tökéletesen állt az a kevés, ami maradt! Sőt, össze is ért egy kicsit és talán finomabb is volt, mint aznap.

Mind melegen, mind hidegen tökéletesen vágható. Csak annyit változtattam, hogy 1-1 db citromhéjat reszeltem bele a túróba és a tésztába külön-külön.

Tökéletes, 100%-os recept!

* Péter *

2012.09.01. 15:31
erzsi 40

Minden  elismerésem !!  Nagyon  fínom  lett  a  süti :!

2012.08.30. 23:00
Tibuci

Szuper recept! Végre valaki értelmesen leírja és megmutatja azt, hogyan kell ilyen habot csinálni! Eddig mindenki azt mondta, hogy gőz fölött kell felverni! Mert ott csak a fehérje szépen megfő, méghozzá darabokban. Hát ennek több értelme és logikája van! Köszönöm!

 

2012.04.16. 09:14
Tulipan

Kedves Andi!

Nagyon finom lett a süti, biztos, hogy nem utoljára készítettem. Minden jó lett benne és elsőre sikerült. A méret is megfelelt :)

 

Köszönöm a receptet!! :)

2012.04.10. 14:27
Tulipan

Rendben, megírom! :)

Pénteken állok neki.


2012.04.05 10:00
Tulipan

„ Kedves Andi!

 

Én jövő héten tervezem megsütni ezt a süteményt, de torta formában. A törtaformánk átmérője 28 cm. Szerinted az általad megadott adatokkal dolgozhatok benne? Nem lesz túl lapos vagy esetleg magas?

VÁlaszodat előre is köszönöm!

Szia! Még nem próbáltam soha tortaformában, de szerintem egy 28 cm-es formában nyugodtan elkészítheted. Kérlek, ha elkészíted majd írd meg, hogy jól sikerült -e, jó volt-e a méret. Üdv, Andi

2012.04.05. 10:00
Tulipan

Kedves Andi!

 

Én jövő héten tervezem megsütni ezt a süteményt, de torta formában. A törtaformánk átmérője 28 cm. Szerinted az általad megadott adatokkal dolgozhatok benne? Nem lesz túl lapos vagy esetleg magas?

VÁlaszodat előre is köszönöm!

Szia! Még nem próbáltam soha tortaformában, de szerintem egy 28 cm-es formában nyugodtan elkészítheted. Kérlek, ha elkészíted majd írd meg, hogy jól sikerült -e, jó volt-e a méret. Üdv, Andi

2012.03.30. 16:11
bettina0402

Kedves Andi,

 

Csodálom a rengeteg munkád! Midnen elismerésem! Tudnál nekem abban segíteni, mennyi ideig kell sütni a tésztát?

Vasárnap sütöm meg a páromnak :)

Előre is köszönöm, szép napot kívánok neked! Bettina

Szia! Köszönöm a dicséretet! 180 fokon, rövid ideig, kb. 10 perc, de ez nagyon függ a sütődtől. Üdv, Andi

2012.03.26. 15:41
Vicuska-2

Szia Andi,

Én Amerikában élek, és itt kicsit másak az alapanyagok. A túrónak sokkal több leve van, mint az otthoninak. mit tanácsolsz, csöpögtessem le, vagy tegyek bele több búzadarát?  Abban sem vagyok biztos, hogy búzadarát lehet itt venni... Ha nem, akkor grizzel is helyettesíthetem? A túró krémbe kicsit fura nekem, hogy kell egy tojás... végülis az nyers marad, nem? mi a szerepe a tojásnak és esetleg el lehet hagyni belőle?

Köszönöm szépen válaszod előre is :)

Vicuska

Szia! Tudom, hogy a nem Magyarországon kapható túrónak más az állaga mindenhol, így azt tudom javasolni, hogy próbáld ki, tapasztald ki, hogy lesz jó. A tojás szerepe a túró összefogása, és kissé lággyá tétele. Szárítás során amennyire kell " átsül " a túró, de ha nem bízol benne, nyugodtan használj fertőtlenített tojást hozzá. Üdv, Andi

2012.03.03. 12:55
sandorka

szep napot   Andi,

 

 

nem vagyok 1 profi szakacs / cukrasz, de ugy erdekel az egesz mint felhasznalo, ha egyszer vmit csinalok mindig szetnezek a neten, de most a te recepted talaltam konnyunek es eleg reszletesnek,mert a tobbiek csak 1 - 2 szot irtak,meg volt a pihentetes, gyongyozes, IGEN, TILOS  KAVARGATNI,mert ha kavargatjak,akkor kaparhatjak a labas falarol, es annyit meg megjegyeznek, erdemes hasznalni az olyan vastagabb feneku labast amely egyenletesen melegit, kis hofokon max 5 - 8 perc es kesz a gyongyozes, le kerult a tal fenekere,de a mixerrel ugyesen elintezte. turo elkeszitese ok, ennyi 10.pont es sok sikert tovabbra is!!!!!

konnyu, hamar elkeszitheto es nagyon finom!!!

2012.01.01. 12:57
fagyongy67

Tegnap megcsináltam, az egyik kedvenc sütim, azt hittem sokkal bonyolultabb. Pont ilyen szép lett és nagyon finom. Nekem ugyan túl édes, pedig édesszájú vagyok, de legközelebb csökkentem a túróban a cukrot, meg megpróbálom a habban is. Gyönyörűen sikerült a szárítás is, nem tört a hab, szóval olyan lett, mint a nagykönyvben:-) Köszi Andi:))

2011.10.26. 16:07
Gyigyikacska

Érdeklődöm a túrónak  a darával elég a szárítás amikor a habbal tesszük vissza?? EZalatt  megfől? üdv.

Szia, igen elég, nem megfőnie kell a darának, hanem a túró nedvességét magába szívnia. És a túróhoz képest nagyon kevés a dara bent. Üdv, Andi

2011.04.10. 13:50
mankazsuzska

Szia Andi!

Hát én ma megcsináltam a Rákoczi túróst! S nagyon nem lett jó!

Mivel nem vagyok kezdő a konyhában nem gondolom hogy az arányokkal volt a baj. A cukor szirup is kellően sűrű lett. Tojáshab is kemény volt. Lassan szárítottam. Amikor kivettem a sütőből ropodós volt majd megpuhult.

Vajon miért????

2011.03.07. 08:54
kitty

szia!

Kedves Andi nekem lenne 1 kérdésem. Ricottával lehet helyettesiteni a tehénturot? Ahol én élek ott nincs olyan turo mint Magyarországon.

Köszi a választ!

Szia! Szerintem nyugodtan elkészítheted Ricottával is, majd írd meg milyen lett. Üdv, Andi

2011.01.29. 15:45
nyugdíjas 50

Kedves Andi!

Megsütöttem a recept alapján és tökéketes lett, azonban a hab a tetején nagyon édes. Kérdezem, hogy a 20 dkg. cukor helyett lehet-e sokkal kevesebbet használni ugyanúgy szirupot főzve belőle?

Szia! Kevesebb cukorral nem tudod elkészíteni, mert nem lesz vele jó a hab, folyós lesz, így nem marad meg a süti tetején. Üdv. : Andi

2011.01.23. 18:20
Marianna

Szia Andi! Ma megsütöttem,a férjem nem győzte enni és dícsérni.Köszönöm és gratulálok Neked ezért a sok jó receptért.

2011.01.22. 19:02
evike8011

Szia Andi  karácsonyra készítettem el a rákóczi túróst és a zserbót nagyon nagy sikere volt köszönöm neked nagyon jó ez az oldal a lányom imádja ha innen sütök

2010.12.24. 16:41
Anikó

Köszönöm annak aki feltette:)!Isteni lett:)

2010.11.24. 18:20
éva

Szia Andi!

Nagyon finom lett a süti, hála a receptednek, csak a szárítás nem jött össze, azt alacsony, vagy magasabb hőmérsékleten kell, én 1-es fokozaton (8-ból) és kicsitt nyitott sütővel próbáltam, a teteje kemény is lett, de alatta nem száradt, és miutan kivettem a sütőből, visszaragacsosodott a teteje is. Mit rontottam el? na persze így is elfogyott :)

köszi!

éva

Kedves Éva! Legközelebb 3-as fokozaton próbáld a szárítást. Ha jól fen van főzve a cukor, akkor jónak kell lennie. :) Üdv. : Andi

2010.11.09. 17:44
kati

Hello Andi!

nem szoktam beírkálni sehová, mert lusta vagyok rá, de tegnap megsütöttem a rákóczit, követtem a receptedet, és anyukám szavaival élve: MESTERMUNKA lett :)

Köszi! esetleg flódni recepted is van?

kati

Kedves Kati! Örülök, hogy sikered volt a Rákóczi túróssal. Sajnos kipróbált flódni receptem nincsen. Üdv. : Andi

2010.10.06. 22:45
Kiset

Szia Andi!

Eddig bármit megsütöttem az oldaladról, sikerült. Ez a kedvenc sütim és nagyon bíztam benne. A sütőmön csak légkeveréses és grillező funkció van, lehet, hogy ezért, de a hab most nem jött össze, a régi sütőmmel sikerült. :-(

A hab felverése jól sikerült, de a meleg töltelékre tettem rá a habot, lehet ezt rontottam el, megállt a hab rajta, de száradni nem akart és kicsit átnedvesítette a sütit és puha maradt a hab, a család meg nem bírt tovább várni, hogy szárítgassam. Így kicsit másabb lett, mint az eredeti. Az íze viszont isteni volt és életem legfinomabb kanalas süteményét ettem.

Köszönöm a sok jó receptet, a pizzáét külön, 2 hete az a nr. 1 nálunk! Üdv. Vera

Szia Vera! Lehet nem jól értelmezem amit írtál, de miért volt meleg a túrótöltelék? Örülök, hogy sikere van a pizzának :) Írj, aztán kitaláljuk mi lehet a gond. Üdv. : Andi

2010.06.21. 20:04
Marika50

Szia Andi!

Nagyon jó a recepted minden vasárnapra  készitem mert mindenki nagyon szereti.Én azzal tévedtem elöször, hogy nem rácsoztam meg a habot és száritás után egy kicsit törött a hab,vagy talán sokáig száritotam?

Üdv:Marika50

Kedves Marika! Szerintem túlszárítottad, akkor szokott a hab törni. Örülök, hogy ennyire bejön Nektek ez a sütike. Üdv. :  Andi

2010.06.05. 09:39
Judit

Bocs, azt elfelejtettem, hogy én a túrót egy kicsit külön is sütöm, és csak aztán habozom.


2010.06.05 09:34
Judit

„Köszönöm ezt a receptet!

Alapreceptnek nagyon jó, ebből indultam ki, és az ötödik kísérletre lett tökéletes. Először is, ha a tésztát forrón kenjük meg a lekvárral, aztán kicsit hagyjuk száradni, míg kihűl, finomabb lesz szerintem. Mivel mi sok túróval szeretjük, én dupla túróval csinálom és 7  tojássárgájával, kandírozott citromhéjjal a simán reszelten kívül, csavarok bele citromlevet is, persze sok aranymazsolát és kevés bio vaníliamasszát teszek bele, (olyan kicsi üvegben kapható, sűrű barna izé.) nekem így nagyon finom. Ha a túró majdnem kész, a fentiek alapján csinálom a habot, de kristálycukorral, és a 8 fehérjéhez csak azt a 20 deka cukrot teszem, amit felfőzök. csíkosra kenem, pontosabban kockásra, és kis színig sütöm, és akkor a négyzethálókban megjelennek apró karamellgyöngyök, gyönyörű és isteni.

Mégegyszer köszönöm a receptet!”

2010.06.05. 09:34
Judit

Köszönöm ezt a receptet!

Alapreceptnek nagyon jó, ebből indultam ki, és az ötödik kísérletre lett tökéletes. Először is, ha a tésztát forrón kenjük meg a lekvárral, aztán kicsit hagyjuk száradni, míg kihűl, finomabb lesz szerintem. Mivel mi sok túróval szeretjük, én dupla túróval csinálom és 7  tojássárgájával, kandírozott citromhéjjal a simán reszelten kívül, csavarok bele citromlevet is, persze sok aranymazsolát és kevés bio vaníliamasszát teszek bele, (olyan kicsi üvegben kapható, sűrű barna izé.) nekem így nagyon finom. Ha a túró majdnem kész, a fentiek alapján csinálom a habot, de kristálycukorral, és a 8 fehérjéhez csak azt a 20 deka cukrot teszem, amit felfőzök. csíkosra kenem, pontosabban kockásra, és kis színig sütöm, és akkor a négyzethálókban megjelennek apró karamellgyöngyök, gyönyörű és isteni.

Mégegyszer köszönöm a receptet!

2010.05.25. 16:46
Dudi

Tegnap megcsináltam, a túrótölteléket más arányokkal és sokkal ízesebbre,  de a tojáshabot a cukorszirupal pont így készítettem, egészen fantasztikus lett.

kÖSZÖNÖM SZÉPEN!

2010.05.15. 15:40
zsanett

 szia  andi most süsük a rákoczi turost ,remélem jo lesz . 

2010.05.11. 22:31
Lalimadár

 Vagy 30 éve sütök-fõzök. Azok szerint akik kóstolták nem is rosszul. A legbonyolultabb recepteket is bevállalom, de a tojáshab szárítása mindeddig kifogott rajtam. Ez annál is inkább fájó pont számomra mert a Rákóczi túrós gyerekkorom óta a kedvenc süteményem. Az itt megtalált recepten és a többiek sikerén felbuzdulva nagy lelkesedéssel és várakozással vágtam neki. De a tojáshab az nálam csak nem akar száradni. De nem is ez az egyetlen baj. A forró szirupot belecsorgatva a kemény tojáshabba, azonnal megkeményedett az edény alján. Mire rákentem a túróra a hab kb negyede visszafolyósodott. Azután a rettegett szárítás. Kínosan betartottam a 100 fokot (új villanysütõm van, tehát a 100 fok az valószínû 100 fok benne). Gumis, összeesett vacak lett a habból. Jólenne, ha valaki egyszer megmondaná, hogy mit rontok el. Marad a cukrászdai Rákóczi túrós. :-(

Szia! A szirupot csurgatás közben keverted? Ne szabadott volna, hogy lekössön az alján. Azért nem lett jó a szárításod, mert a lényeg az edény alján maradt, amitől száradt volna a habod. Remélem legközelebb már jobban sikerül. Üdv. : Andi

2010.05.05. 12:31
Atus

Beindult az agyam. Párommal vettünk piskótalapot, de nem használtuk fel. Arra gondoltam, rákóci túróst kellene készíteni. Mindig is szerettem a jó magas édes habot a tetején, főleg, ha a legteteje ropogóssá keményedett.
Még nem készítettem el, de hamarosan sor kerül rá. (A múltkor az Aldiban 20 Ft volt a tojás, és óriásiak. Van még belőle.)
Viszont csavarnom kell a dolgon, mert a cukrot teljes egészében ki kell hagynom. Ez nem teszi majd egyszerűvé az elkészítést. Majd beszámolok, ha elkészült.

2010.04.16. 07:21
kata

Szia Andi

Én már harmadik alkalommal csináltam meg és mindig nagyon nagy sikerem volt vele.  Tegnap viszont történt egy kis változás és ezt szeretném megosztani veled. Párom, aki remek szakácsként éli világát itthon és hobbi szinten fözöcskézik, szóval megfogta a már megszárított tepsi sütimet, berakta a sütöbe a lefelső szintre és rágrillezett a tetejére:-)) 2-3 perc alatt kapott egy kellemesen barnult felső réteget, amitől még finibb lett.  ( figyelni érdemes, mert könnyen odaéghet)

Gondoltam megosztom veletek, hátha valakit igy is érdekel.

Isteni a süti, nagyon jó a recept, jó a honlapod szimplán köszi, hogy vagy:-)

Kata Balatonalmádiból

2010.04.15. 16:05
szakri75

Szia Andi! Megsütöttem ezt a tésztát,nagyon finom lett.Egy gondom van a hab rétegnél a cukor kivált és egy kicsit elázott a tészta széle.Miért?Tudnál tanácsot adni!Nagyon jó az oldalad napi szinten nézegetem,és sok mindent csináltam már meg.Gratulálok hozzá nagyon ügyi vagy!

Szia! Azért vált ki a cukor, mert nem volt elég erősre felfőzve. A Tied olyan volt mint amilyen a fázisfotón is látható?  Köszönöm szépen a dícséretet! Üdv. : Andi

2010.04.09. 20:48
Ibus

Köszönöm a gyors választ Andi! Kutakodtam ma a spájzban, és találtam egy 20×30cm-es tepsit, ebbe jó lesz az a mennyiség amit te írál a receptbe? Nem rég találtam az oldaladra, és hihetetlenül jó, ideülök és ittragadok, annyi féle a választék:-)

2010.04.08. 17:08
Ibus

Sziasztok!

Elszeretném készíteni ezt a sütit, és a hozzászólásokból azt vettem ki, hogy a legtöbben 25×35cm-es tepsiben sütöttétek. Nekem csak 35×35 cm-es van. Vegyem mindennek a dupláját?  GondolomÍgy szép nagy sütit fogok kapni.

Szia! Hát nem tudom, ha duplán veszed a hozzávalókat akkor nem lesz-e túl sok? Próbáld ki, sajnos mást nem tudok javasolni. Andi

2010.04.07. 14:31
Márti

Sziasztok! Szia Andi!

nagyon ki szeretném próbálni ezt a sütit,fiaim (is) túró fan-ok....azt írod 80-100 fokon szárítsam a habot...a gázsütő legalacsonyabb állása is 160 fok...hogyan akkor,kapcsoljam ki a sütőt és ahogy hül úgy szárítsam?

Egyébként fantasztikus az oldalad!!

Márti

Kedves Márti! Menjen a sütő a legalacsonyabb hőfokon, de támaszd ki valamilyen formában és többször forgasd a tepsit nehogy megbarnuljon a hab. Andi

2010.04.03. 18:48
Tünde

Kedves Andi!

Én elég béna háziasszony vagyok, nem is szeretek sem sütni sem főzni, illetve a sok elrontott sütit végiggondolván a kedvem is elment a sütkérezéstől. A pasim viszont a végtelenségig édesszájú, a gyengéje a házisüti.

Nos, rátaláltam az oldaladra, a leírtak alapján már elkészítettem belőle kettőt, s most a Rákóczi túróst. Pontosan úgy csináltam mindent ahogy írtál és a végeredmény tökéletes lett! A kommentekből tanultam és SIKERÜLT!

Köszönöm Neked, bár a siker babérjait én aratom le általad:-)

Tisztelettel: Tünde

2010.04.03. 13:43
Luca

Sziasztok!

Én is megcsináltam ezt a sütit a barátom névnapjára, és nagyon jól sikerült :)  A hab nagyon édes lett, legközelebb csökkentem a cukormennyiséget :)

Köszi :)

2010.03.27. 19:20
Ildikó

Most találtam rá e remek túrós sütire,holnap szeretném elkészíteni-de lenne két kérdésem.A túrót nem kell megsütni,csak a habbal együtt szárítani?A szárítás meddig történjen? Várom mielőbbi válaszodat. 

Szia! Hát lehet, hogy már elkéstem, de talán, ha visszaolvastál a hozzászólásokban akkor választ kaphattál a kérdéseidre. Nem kell sütni a túrót csak a habbal szárítani, amit kb. 15 percig kell. Üdv. : Andi

2010.03.08. 15:33
Mesu

Andi!

Ez a süti isteni finom lett, és nem nagy durranás megcsinálni!! MInden elismerésem a receptért :) Kösziiiiiiiii :)

2010.02.14. 09:04
Zizu

Nekem túl édes lett....:( Amúgy nagyon jók a receptjeid!!

2010.02.04. 18:26
kriszti

Kedves Andi!

Nagyon jól sikerült ez a süti is,pillanatok alatt elfogyott,köszi a receptet,és pillanatok alatt kész.Jó az oldalad,gartula.

2010.01.31. 15:47
marika28

Szia Andi!

Tegnap este találtam rá az oldaladra, és gratulálok hozzá!!!Érthetőek a receptek, szépek a fotók, az ember legszívesebben hozzá is kezdene.Ma már hozzákezdtem, és meg is csináltam a Rákóczi túrósodat, és bezsebeltem az elismeréseket.Köszi,és jövő héten is böngészek valami finomságot!!!

Marika

2010.01.17. 15:55
anita

Szia!Koszi Andi a recit,megcsinaltam,Isteni lett!Orok hala!

2009.12.29. 20:39
Adrienn0708

Szia Andi!

Karácsonyra sütöttem meg ezt a sütit kétszer. Először kemény lett a tészta mint a beton, de rájöttem túl nagy volt a tepsi(gáztepsibe sütöttem).Majd nekiláttam újra, akkor minden jó lett a hab gyönyörű lett, csak akkor sírtam el magam amikor belevágtam, mert vízbe úszott az egész. Már ki  akartam dobni amikor a férjem belevágott a másik felébe és az nem volt elázva. Megmentettem a háromnegyedét és ez izlett mindenkinek a legjobban még így is. Nagyon jó recept. Már tudom a túróval rontottam el, sütés előtt le volt fagyasztva. Legközelebb jobb lesz.

Üdv: Adry

2009.12.14. 20:47
sulujza

Szia Andi!

Jó sűrűre főzöm, szépen gyöngyözik, de legközelebb lefotózom.


2009.10.02 23:36
Eneh

„Szia Ági !

Én egy 25*35 cm-es tepsiben sütöttem,nekem tökéletesen sikerült !!!

Üdv.Eneh”

2009.12.13. 17:27
lazarnemargo

még anyit szeretnék kérdezni hogy mennyi az a kis viz?  a habhoz  kb    

Szia! Annyi, hogy éppen csak ellepje a cukrot. Sokat nem kell hozzá tenni, mert akkor sokat kell főzni. Andi

2009.12.13. 14:04
repafül

Sziasztok!

A tésztát félig sütöttem meg, megkentem lekvárral, rátettem a túrót és azzal is sütöttem addig, hogy láttam a túró a tészta szélein már kezd összeállni. Utána rátettem a habot. Először felverem a tojásfehérjét egy kevés citromlével, amikor kemény beleteszem a cukrot és azzal verem, majd utána a folyékony masszát, amivel keményre verem. Ezt ráteszem a sütire és 100 fokos sütőbe 15 percig szárítom. Lezárom a sütőt, de még egy kevés ideig bent hagyom, majd kiveszem hűlni. Nem esett vissza, gyönyörű magas.

2009.12.12. 19:32
lazarnemargo

Margó                 Szia Andi!.    nem együtt kell sütni a turoval a tésztát? igy ahogy a te recepted van igy nyers a tojás a turotöltelékben .nekem az a bajom a rákoczi turossal h mire elkészül akkorra nagyon megsül az alja, és a hab  is összeesik. Szerinted ha egyszerre tenném be sülni  vagy csak száritani?  a családom  egyik kedvence a rákoczi turos , de nekem sem sikerült még sosem tökéletesen. Neked mikorra szárad igy a teteje meg?

Szia Margó! Nem kell együtt sütni a túrót a tésztával. Nem lesz nyers benne a tojás, mert a 100 fokos szárításnál sterilizálódik a tojás. kb. 15 - 20 percig kell szárítani a habot. A hab akkor lesz tökéletes, ha leírt recept alapján jó sűrűre felfőződ, addig amíg szinte gyöngyözik. Próbáld meg ezt a receptet, bátran ajánlom, nagyon finom! Andi

2009.12.12. 08:18
sulujza

Szia Andi!

Elég kemény a hab, csodálatosan feljön, és 15-20 percnyi szárítás után ha megnézem, akkor még lottyadt a teteje a sütőben. azaz nyomát sem látom, hogy száradna, ilyenkor szoktam berágni, és felveszem 150 fokra. Ekkor szépen rászárad, kezd színesedni. Tökélesen néz ki, de amint kiveszem és hülni kezd öszeszottyad. Nagyon bosszant. Megpróbáljam hőlégkeverésen?

Sulujza, én arra gyanakszom, hogy nem főződ fel elég sűrűre a cukrot. Úgy ahogy a képemen is látszik, hogy gyöngyözik a cukros víz. Szerinted nem ez lehet a gond? Andi

2009.12.11. 18:15
Andi / szerkesztő

Kedves Sulujza!  kb. 15 percig kell szárítani. Nem tudom mi lehet a gond, hogy nem sikerül neked, pedig a recept tökéletes. Nekem a kedvenc sütim. A tojáshabot elég keményre vered? Andi

2009.12.10. 20:51
sulujza

Szia!

Köszi a tippet, de valahogy nekem sosem jött össze 100 fokon sem ez a habszárítás a régi módszerrel sem. Most egy másik sütin is kipróbáltam a tiédet, de ugyanígy összeesett a 100 fokon is. Fenébe! Hány percig kellene szárítanom? Lehet értetlennek tűnök, de bosszant, hogy nem tökéletes.A süti fotóid egyszerűen lenyűgözőek!!!!

 
 
2009.12.07. 12:39
sulujza

Szia!

Kipróbáltam a habot, mert sokszor sütök Rákóczi túróst, és eddig bármilyen módszerrel készítettem a habot, végül mindig gyöngyözött a tejetén a cukor. Most a te módszereddel csináltam, gondosan betertottam a technológiát, majd 150 fokon kb 20 percig szárítottam a habot. Gyönyörű magas, telt volt a tepsiben, de!!! Amikor kivettem és kezdett hülni, akkor összeesett, lefelé is, és a tepsi szélétől is volt vagy 1 cm-es rés. És visszapuhult a teteje! Vajon mit rontottam el, kérlek írd meg, mert szeretném ezt kikisérletezni.Tovább kellett volna szárítanom? Már kezdett a teteje szinesedni, akkor vettem ki.

Köszi

Sulujza

Gratulálok, egyébként nagyon tetszik az oldalad, rengeteg munkád lehet benne!!!

Kedves Sulujza! Ott rontottad el, hogy 150 fokon nem lehet szárítani. A receptben 80 - 100 fok van írva. Így nem száradt, hanem sült. Legközelebb alacsonyabb hőfokon próbáld meg szárítani! Üdv. : Andi

2009.10.09. 19:56
Ilus

Kipróbáltam úgy, hogy megmelegítettem egy kicsit a mikróban a margarint és úgy összeáll a tésztája, nem kell bele más! Köszi a finomságokat, Andi!

2009.10.02. 23:36
Eneh

Szia Ági !

Én egy 25*35 cm-es tepsiben sütöttem,nekem tökéletesen sikerült !!!

Üdv.Eneh

2009.09.25. 22:06
Ági

Szia Andi!

Szeretném megkérdezni, hogy ez a recept mekkora tepsihez van méretezve? S.O.S szeretném a válaszodat kérni.

Köszi:Ági

2009.08.07. 22:23
Fajsz

Szia Andi!

Nagyon fincsi lett, a barátaink oda voltak érte. A férjem meg nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy még soha életében nem evett ilyen jó Rákóczi túróst. Pedig idestova 40 éve próbálkozik...

Köszönöm! És gratula az oldalhoz!

Fajsz

2009.07.27. 15:20
Momo

Szia!

Nagyon szeretem ezt a sütit.Azt hittem,hogy nehezebb lesz megcsinálni.Nagyon finom lett!!Máskor is csinálok az biztos!!!

Móni

2009.06.15. 18:34
bundas

Hopika--,,azt hittem megjelenik a nevem!!!Puszi,Marica,azaz Bundás:P

2009.06.15. 18:33
bundas

Szia Andi!!!Nekem nagyon jól sikerült ez a süti,Isteni lett és nagy sikert arattam vele!!!Megcsináltam már a sport szeletet is,de másképpen.:D Köszönöm ezt a remek oldalt,örülök,hogy rátaláltam!!!:)

2009.06.12. 09:26
BEA

SZIA ANDI  MEG SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY NEM TUDOD-E AZT A RECEPTET  AMIT A VÁSÁROKON ÁRULNAK  KÓKUSZ TEKERCS SAJNOS EDDIG MÉG NEM LELTEM RÁ SEHOL REMÉLEM TE TUDSZ SEGÍTENI ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

2009.06.06. 07:40
gaaledina

Szia Andi!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm:D

Megint nem csalódtam a receptedben, második próbálkozásom volt a Rákóci túrósra, ez TÖKÉLETES lett.

Nekem ha kicsit nehezen is, de összeállt a tészta, és nem is keményedett meg sütés után, a hab meg olyan lett, amilyennek elképzeltem, és nem esett össze, szóval megint emlegetlek egy pár napig a párommal együtt, aki túró-rajongó.:)

Puszi Edina

2009.06.04. 16:20
violetta

szia andi

kipróbáltam a sütit nagyon finom lett .

nekem sem sikerült a tésztát összeállitani egy kis tejet raktam bele ép nem volt itthon tejföl.,és így állt össze .

köszi szia

2009.05.25. 18:53
csokizsuzsi

andi meg probáltam és nagyon finomra sikerült nem mondták meg az ismeröseim hogy házi NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!

2009.05.12. 12:48
Jutka

Kedves Andi!

Megsütöttem, de nekem se állt össze 1 tojásásrgájától a tészta, kevés tejfölt tettem hozzá. Nem tudom ezért vagy más okból, a többi réteghez képest túl vastag lett a tészta. Közepes tepsibe tettem, kb 25x35 cm.

Különben nagyon finom volt.

Gratulálok az oldalhoz, nagyon sok jó recept van.

2009.05.03. 17:30
pontaz.:D

Nagyon jó a recept,kiválóan el tudtuk késziten..köszi hogy felraktad

2009.04.18. 10:41
Ilus

Szia Andi!

Nekem nem állt össze a linzertészta 1 tojássárgájától, ezért tettem bele 1 kanál tejfölt is. Még hűl a tészta, remélem, jó lesz. Valamint a túrókrém is száraz maradt, abba meg dobtam egy darab margarint. Egyébként super ez az oldal. Gratulálok. Ilus

2009.04.14. 22:05
nyildi

Vagy esetleg lehet a cukorszirup nélkül?

2009.04.14. 22:03
nyildi

Nagyon szeretnék én is ilyen sütit készíteni, de cukorbeteg vagyok. ezért azt szeretném kérdezni lehet-e a szirupot cukor helyett édesítószerrel csinálni. Van olyan édesítő, amit a gyógyszertárból lehet receptre kapni azzal szoktam az édességeket is ízesíteni. Köszönöm a segítséget!

2009.04.12. 16:17
fenyvesi antalné

Régota kedvencem,de nem tudtam elkészitteni.Remek,egyszerü.Köszi.

2009.04.06. 11:18
tancsa

Nem volt nehéz elkészíteni,és elsőre is nagyon jól sikerült...KÖSZÖNÖM.....

2009.03.02. 07:51
E

Nagyon finom, és mutatós így ez a sütemény. Az egész család szerette...

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa