♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Gyúrt fánk
Gyúrt fánk
 
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 5db tojássárgája, 4 kanál porcukor
5dkg olvasztott vaj, 1dl langyos tej, étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejbe teszünk egy evőkanál porcukrot,az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A hozzávalókat: liszt, tojássárgája, 3 evőkanál porcukor, 5dkg olvasztott vajat összedolgozzuk, majd a felfuttatott élesztőt is, összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk, összehajtjuk, ismét 20 percet pihentetjük, majd ezt még 2x megismételjük.
Egy cm vastagra kinyújtjuk,majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk,enyhén lisztezett deszkára tesszük.Az étolajat felhevítjük,majd a fánkokat a lisztezett felükkel lefelé beletesszük az olajba,fedővel letakarjuk, (ekkor lesz szalagja a fánknak) mikor látni hogy sül a fánk akkor levesszük a fedőt és megfordítjuk a fánkokat, papírra kiszedjük. Porcukorral meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.
 
A receptet és a fotót Horváth Zoltánné küldte! 
 
1 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.01.29. 21:05
Deák Miklós

 A recept nagyon jó, rögtön 2kg lisztből csináltuk meg, a szokásos módon. Gyúrás az enyém, a sütés kedves feleségemé. Azért a receptet kicsit bővíteném. Az 1kg liszthez 1/2 dl rum, még két evőkanál cukor és plusz 3dl tej ami dukál. A tészta először kicsit "cuppog", de utána kis nyomkodás, bögdösés, dagasztás után elválik az edény falától és mehet kelni. Csoda finom, légies tésztát kapunk, de tartsuk be a hajtogatást, és ne sajnáljuk minden pihentetés előtt még egy kicsit meggyúrmászni. Gratulálok a recepthez!!!

Miklós

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa