Zöldborsó tejfölösen
Hozzávalók 4 személyre:
480 gr. sertés karaj
600 gr. zöldborsó ( lehet fagyasztott is)
200 ml főző tejföl
1 fej hagyma
1 répa
3 evőkanál olíva olaj
só, bors, delikát vagy leveskocka, petrezselyem levél, víz a főzéshez
A megtisztított hagymát összevágjuk és olajban, üvegesre pároljuk. Közben kockára vágjuk a karajt, hozza adjuk a hagymához és tovább pároljuk. Megtisztítjuk a répát, és karikára vágva hozzáadjuk a hagymás karajhoz. Beletesszük a leveskockát és felöntjük csupornyi vízzel, ha szükséges, néha, pótoljuk a vizet, nehogy főzés közben lesüljön. Amikor a hús kezd puhulni, beleöntjük a zöldborsót és készre főzzük. Utolsóként, ráöntjük a főző tejfölt és még egyszer felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel, bőven megszórjuk. Akinek túl édes, találáskor adhat hozza savanyú tejfolt is.
A receptet és a fotókat Decsy Angelica küldte!
|
Szia Bernadett, koszonom a hozzaszolast, orulok hogy izlett. Nem tudom mennyire kedveled az edesseget es hogy szoktal-e sutni, ha igen, ugyanitt a "Receptversenyes" lista vege fele, talalsz egy altalam bekuldott torta receptet, a neve Haromcsokis torta, ajanlom probald ki. Csak a zselatinnal kell vigyazni, hogy ne legyen tobb mint 2 gramm (max 3), igy a csoki mousse allaga kieggyensulyozott.