Pikáns hústekercsek
Hozzávalók:
- 5 szelet karaj, fokhagyma-krém, só, bors,
- 5 vékony szelet főtt, füstölt tarja, olaj, liszt,
- 2 fej lilahagyma, pizza-krém, 1 evők. ketchup.
Elkészítése:
A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom, és vékonyan megkenem fokhagyma-krémmel, erre pedig ráfektetek 1 szelet tarját. Feltekerem, és fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat teszek, és azon körben átpirítom a tekercseket. Ezután kiszedem őket, és az apróra vágott lilahagymákat teszem a helyükre, és pirítom őket egy kicsit. Visszapakolom a tekercseket, pici vizet öntök alájuk, és kis gázon, fedő alatt puhára párolom őket.
Hamar megpuhulnak, és ekkor kiszedem őket.
A visszamaradt szaftba 1 kiskanál lisztet teszek, és csomómentesen elkavarom benne. 1 evők. pizzakrémet, és 1 evők. ketchupot is rakok bele, és sózom, borsozom.
Ilyenkor meg is kóstolom, és még ízesítem, ha kell.
Sűrűbb szaftot kapok, amibe visszapakolom a tekercseket, és még összemelegítem őket.
A receptet és a fotót Jámborné G. Erika küldte!
|
Nagyon guszta, bár én a ketchupot nem igáz szeretem, de a gyerekeim nagyon is!!! Ki fogom próbálni!