Bolognai muffin
Hozzávalók: 10 dkg spagetti, só, 22 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 mkk őrölt fekete bors, 2 tojás, 0,75 dl olaj, 1,5 dl húsos bolognai mártás, 1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl, 8 dkg reszelt sajt, 20 dkg paradicsom, petrezselyem
A tetejére: reszelt sajt
A spagettit enyhén sós vízbe tördelve kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal fölverjük, a bolognai mártást és a joghurtot hozzáadjuk, a lecsöpögtetett spagettivel, a liszttel és a durvára reszelt sajttal összekeverjük. A paradicsomot kis kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A muffin formákat háromnegyedéig megtöltjük a masszával, tetejükre sajtot szórunk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (180°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
|
Kipróbáltam,finom lett!