Túró rudi - házilag elkészítve
Hozzávalók : 0.5 kg túró, 2 vaniliás cukor, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 citrom héja reszelve,1 kis tejföl, 3 teás k.zselatin
A csokimázhoz : 10 dkg tortabevonó, 10 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés :
A túrót egy nagyobb szűrőn áttöröm és jól összekeverem az összes hozzávalókkal a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl.vizzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát a folpakba rakosgatom, és vékony rudakba szorosan betekerem. A két végét jó becsavaron. Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom. Másnap a csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom,és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom, az előzőleg kicsomagolt és feldarabolt masszát. Érdemes egy rácsra kiszedni,hogy le tudjon csorogni a felesleges csoki. Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.
|
Szia!
Megcsináltam és nekem nagyon nem lett jó:(((A túró is szivacsos lett,a csokimáz nem maradt rajta és megsem keményedett,ahogy kellett volna.Legalábbis sztem.A csoki összetört rajta,és alig birtam leszedni a rácsról.Azaz lebírtam,de darabokban.Viszont izre jó lett.
De ezen kivül sok recepted sikerült már:))))