♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Karajba zárt csülök

 

Karajba zárt csülök

Hozzávalók 1 őzgerinc formához : 1 db füstölt csülök, 9 – 10 szelet karaj, kb. 20 szelet bacon, 1 nagy vöröshagyma, 2 evőkanál mustár, 30 – 40 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, liszt

Elkészítés : A csülköt előző nap főzzük puhára, és hagyjuk a vízében kihűlni, majd  szeljük fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg. A csülköt, a hagymát, és a mustárt összekeverjük és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Az őzgerinc formát kenjük ki vajjal, kicsit szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a szalonnával béleljük ki úgy, hogy a széleken kilógjanak. Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe, tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az előző nap elkészített csülkös töltelékkel. Ismét szórjuk meg sajttal, majd a maradék lisztbe, tojásba forgatott karajjal zárjuk le. A tetejére még szórhatunk sajtot, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a hiányzó részeket pótoljuk.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire , és süssük kb. 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani, és a másik felét is pirosra tudjuk sütni.

A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!

Az eredeti receptet   Barbi konyhájából tetszett meg, köszönet érte, isteni finom!

 

 

8 hozzászólás
Idézet
2022.04.09. 13:36
Babett
Csodás ez a recept! Húsvéti ebédre szánom a családnak. Milyen köret illik leginkább hozzá? Tudtok vmit javasolni? Köszönöm
Idézet
2019.12.23. 21:39
Márti

Szia Andi!

Azt szeretném kérdezni, hogy bacon szalonna helyett kolozsvári szalonnával készíteném el.

Próbálta már így valaki?Ugye így is finom lesz? 

Köszönettel:

Persze, nyugodtan készítheted azzal is! Boldog Karácsonyt!  Andi

Idézet
2016.12.25. 18:44
judit

Elkészítettem, az ünnepi menü résztvevője volt. Köszönet a receptért, csodálatosan finom.

Megmaradt egy pici csülok, amit harcsába töltöttem bele. Nos az is sikert aratott. Üdvözlettel; Judit

Idézet
2016.09.28. 21:34
Anita
Andikam,koszonom!Tavaly Karácsonykor is sikert arattam vele,idén is szerepelni fog a menüben .Evek óta a te recepted alapján készítem a Rakoczit,a szakállas valamint a tepertospogacsat pogácsát,sajtrolot.Az ostoros es makvirag kalacsoddal is sikert ertem el,az aranygaluskat milliószor meg kellett sutnom. Koszonom ,hogy mindig segítettél a recikkkel,sok dicséretet kaptam.Kell e nagyobb orom egy fiatal háziasszonynak?Koszonom!
Idézet
2016.01.20. 08:42
Ági

Elkészítettem ezt a finomságot, a család nagy örömére. Már megrendelték a következő adagot, mert nem tudtak betelni vele. Köszönöm, hogy hozzáférhetővé tetted.

Idézet
2015.03.11. 13:56
Timie

Én is megsütöttem ezt a fincsi enni valót, igaz még Barbie konyhájából, és háát meg kell mondjam tökéletes recept tökéletes ízvilág. Én húsvétkor is megcsinálom :)

Köszönöm, hogy itt is láthatom a receptet, ha véletlenül elhagynám, tudom itt megtalálom :) Üdvözlettel Timie

Idézet
2015.02.23. 22:49
Margó

Andika! nagyon jól néz ki ez a töltött husika, biztos elfogom késziteni a családomnak. Köszönöm.

Idézet
2015.02.22. 08:48
Rami
Szia!Még nem szóltam hozzá egyik receptedhez sem,de mindíg elolvasom a véleményeket.Ennél a receptnél nincs és emiatt félve álltam neki.Bíztam Benned,majdnem az egész gyűjteményed végig sütöttem-főztem,gond nélkül sikeresen,ezért gondoltam,hogy ez is sikerülni fog.Váratlan vendégek érkeztek,pont mikor szeleteltem,hát mitmondjak:Királynőként bántak velem.Hihetetlenül finom 😋 Sokan írják,hogy jók a receptek meg,hogy ügyes vagy.Én egyszerűen csak Köszönöm hogy vagy!
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa