Fóliában sült burgonya szalonnával és tejföllel
Hozzávalók :
8 db burgonya, 10 dkg húsos szalonna, 2 evőkanál vaj, 5 dl tejföl, só, petrezselyem
Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, egyenként alufóliára helyezzük, betekerjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyákat tepsire rakjuk, és 1/2 óráig sütjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, a szalonnát pedig felkockázzuk és megpirítjuk. Amikor a burgonya kész, kicsomagoljuk a fóliából, és hosszában mélyedést alakítunk ki benne. Megtöltjuk pici vajjal, tejföllel, majd petrezselyemmel és szalonnával megszórva tálaljuk.
|
Én egy kicsit másképp szoktam a fóliában sült burgonyát. Meghámozom a burgonyát, szalonnával körbetekerem és úgy sütöm ki.
Nagyon tetszik az oldalad. A kedvencem lett rögtön, és nehéz abbahagyni a nézegetését.