♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Ostoros kalács

 

Ostoros kalács

 

Hozzávalók a tésztához : 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 – 4 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 kanál kristálycukor,  csipet só

 

A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.

 

A krém elkészítése : 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral gépi habverővel keverjük ki, adjunk hozzá 2-3 evőkanál kakaóport, majd a 3 tojásfehérje felvert habját is.

 

Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze. Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük.  Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.

Tipp : Fahéjjal is elkészíthető.

 

 

 

77 hozzászólás
Idézet
2022.04.18. 07:11
Henriett

Köszönöm szépen! Tökéletes a recept, nagyon ízlett mindenkinek. Igaz, én a dagasztást és kelesztést kenyérsütő gépben végeztem, addig is tudtam csinálni mást. Egyáltalán nem volt ragadós a tészta, jól lehetett nyújtani. A krémbe én nem tettem fehérjét, hanem vékonyan megszórtam darált keksszel. Sütőpapírral, gyümölcskenyér formában sütöttem, csak a papírvékony részeken folyt ki, de nem vészesen. (Vigyázni kell a nyújtásnál.)

Idézet
2020.04.09. 17:32
Mátyás Krisztina

Renáta!

A porélesztő általában 7 gr, rá van írva a tasakra, és az 50 dkg liszthez elegendő.Nem kell felfuttatni, mint a frisset, csak keverd bele a lisztbe!Használd bátran, működik, sok sikert!

 

Idézet
2020.04.08. 20:14
Inhof Renáta

Sziasztok! 

Segítséget kérnék! Nagyon szeretjük ezt a kalácsot, többször sütöttem már. Gondoltam hogy Húsvétra is megsütöm. De a jelenlegi helyzetben tényleg nem lehet élesztőt kapni. 4 boltot jártam végig 1 db élesztőért. Porélesztőm viszont van itthon, még régebbről! Azzal készítette már valaki? Mennyi kell a tésztába belőle? 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Reni

 

Idézet
2020.01.21. 18:43
Nagy Imréné

Én sokszor sütöttem már ezt a kalácsot. Én a kinyújtott megkelt tésztát olvasztott Rámával kenem meg Nesquik kakaóval szóróm meg jól. A kakóscsigát is mindig így készítem . Szerintem nem folyik ki annyi töltelék. Nekem ez nagyon bevált.

Idézet
2019.04.27. 08:12
Czine Jánosné

Nekem ez a recept bevált, gyönyörűen megsült és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek próbálja ki!

 

 

 

 

 

 

Idézet
2019.04.08. 21:23
Marcsi

Ez a recept így tökéletes, ahogy van. Igen a tészta hígabb, mint a szokásos kelttészta. Ne adj hozzá lisztet. Kelés után kicsit jobban kell lisztezned a gyúrólapot, de meglásd nagyon finom selymes lesz a kalácsod, mikor megsül. Bátran próbáld meg. Én ma sütöttem éppen, és kb. 27 éve csinálom ezzel a recepttel, még a tupperos kelesztőkhöz adtuk a receptgyűjteményben.


2019.01.12 08:24
Móni
Nekem mindig ragacs lesz a tészta. Hozzá kell adnom emiatt a tésztáhiz egy csomó lisztet. Ha meghagynám a recept szerint, kelés után már kezelhető lenne?
Idézet
2019.01.12. 08:24
Móni
Nekem mindig ragacs lesz a tészta. Hozzá kell adnom emiatt a tésztáhiz egy csomó lisztet. Ha meghagynám a recept szerint, kelés után már kezelhető lenne?
Idézet
2018.06.09. 10:39
Kitti

Már többször megsütöttem ezt a receptet, kiváló, imádja a család. Férjem szerint nem elég édes, így kicsivel több cukrot rakok a krémbe.

Általában úgy sütöm, hogy az egyik csak kakaós, a másik pedig kakaós-diós.

Idézet
2018.03.17. 15:45
Rencsi
Sziasztok! Én egy kakaós és egy gesztenyekrémes kalácsot csináltam. Kakaósat még csak most csináltam először, de a gesztenyekrémmel valami isteni.
Idézet
2017.05.09. 17:54
Ditke

Mástól kaptam a receptet, és sokszor sütöm, mert mindenki imádja, és nem is egy nehéz süti. Az én receptemben nem kellett a fehérjét a kakaós krémbe tenni, én magamtól tettem a felvert habot a krémhez, mert nagyon jól megfogta a krémet, és nem folyt ki annyira a vaj belőle, és olyan jó kis massza lett tőle. Az viszont biztos, hogy mindenki a kifolyt csokis ropogós masszát szereti a legjobban, már sokszor össze is vesznek rajta, mert az a legfinomabb benne! 

Idézet
2017.04.23. 10:44
Ria

Sziasztok! Az én családom kedvence ez a sütemény sokat sütöm ,nem egy kapkodós süti időt kell hagyni,hogy jól megkeljen első kelesztés 30 perc ,nehéz de nagyon vékonyra kell kinyujtani (elvégre rétes)én fonás után még hagyom 45 percig kelni,így nem folyik ki a töltelék cukrozott dióval megszórva isteni. :)

Idézet
2017.04.13. 10:31
kasziba klari

Sokszor sütöttem már ezt a  rétest. A kakaó kifolyását úgy oldom meg, hogy 10 dkg-al több lisztet teszek hozzá és 7 lapot nyújtok  ki, a hetediket a tepsi aljába teszem. Nagyon finom a kifolyó kakaó ott marad a sütiben.

Idézet
2017.01.29. 14:42
Jurmann Ibolya

Szia Mindenkinek!

Régóta haverkodtam a gondolattal,hogy megsütöm az ostorost,de féltem tőle.Olvastam a véleményeket és bátorságot adott,hát megsütöttem.Nagyon jó lett én sem tettem a fehérjét bele,holland kakaóval készítettem,de nem lett édes.Sajnos a férjem édesszájú,de majd legközelebb!Köszi a bátorítást!

Idézet
2016.06.10. 11:46
Narandin

Kedves Andi és kedves Mindenki!

Számtalanszor megsütöttem már ezt a kalácsot, ezúton köszönöm a receptet! Annyi változtatást javaslok azoknak akik ki szeretnék próbálni, hogy a tojásfehérjét nem kell szerintem a krémbe rakni, és ez a krém mennyiség bőven elég a tészta másfélszereséhez, azaz én 90 dk-ból dagasztom a tésztát, arányosan minden hozzávalóval, de a krémet 25 dkg vajból és nem margarinból készítem. Két jókora rúd van így belőle, de ez a kalács azon kevés kelt tészták egyike, ami másnap talán még finomabb, úgyhogy jó ha marad :)

Nagyon szeretem ezt az oldalt, bármit szeretnék sütni, már elő sem veszem a régi sütis füzetemet, hanem egyenesen ide jövök, és meg is találok mindent. Köszönet érte :)

Idézet
2014.11.28. 14:27
Jutida88

Sziasztok!

Nekem egy pék ismerősöm azt mondta, ha akakaós massza alá zsemlemorzsát szórok, akkor nem folyik ki sülés közben.

Idézet
2014.10.25. 21:36
Erika

Sziasztok!!  Én rendszeresen sütöm ezt a kalácsot, és nem mondom, hogy nem folyik ki a kakaó, de nem kell beletenni a kakaós masszába a fehérjét!!!!! Azt egyszerűen ki kell hagyni. Ja, én a tésztába 1 dl olajat dolgozok bele, és amikor megkelt és megkenem tojással, akkor még megszórom durvára vágott dióval. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és úgy még el lehet nasizni a kifolyt, de nagyon finom kakaót. 

Idézet
2014.07.25. 22:27
Szerencsi Andi

Kedves Andi és Mindenki,

Már rég meg akartam sütni az Ostoros kalácsot, de az esetlegesen kifolyó kakaós töltelék miatt eddig én sem mertem hozzákezdeni. Néhány kommenttel lejjebb valaki nagyon ötletesen javasolta az egy kanál liszt hozzákeverését a vajas-kakaós krémbe, de szerintem az még kevés. Én ma délután megsütöttem a kalácsot, és 4 púpos evőkanál lisztet kevertem el a krémbe. Nem mondom, hogy sülés közben egy kevéske kb egy - két evőkanálnyi nem szivárgott ki itt-ott, de szó nincs arról hogy úszott az egész tepsi. Megpróbálom lefényképezni, ha sikerül , felteszem a képet. Az már biztos, hogy ezután én csak így fogok kakaós krémmel töltött sütit készíteni. A kelt tészta pedig nagyon jó. Köszi Andi!

Idézet
2014.04.26. 11:28
Finci

Szia Kedves Andi!

Isteni lett a "Húsvéti" Ostoros kalács!!! Nagyon Köszönöm! Remélem legalább Brad Pitt járt Nálad locsolni!! :-)) Köszi a sok finom receptet és a jóllakott mosolyokat! ;-) Ilyen Boldog pillanatokat kívánok Neked is!!!

 

Idézet
2014.02.27. 20:54
Mitrill

Megcsináltam...életem első ostoros kalácsa..szinte forrón elfogyott...Isteni finos, nem száraz... Köszönöm a sok sok finom receptet. 

Idézet
2013.06.05. 21:59
cloh05

köszönöm szépen a receptet, életem első ostoros kalácsát készítettem e recept alapján.nagyon finom lett....

Idézet
2013.04.05. 13:10
ocean1978

Sziasztok! Nem kezdő sütögető vagyok, rengeteget sütök, de ez a kalács nekem horroroisztikusan rosszra sikerült :( Olyan csalódott vagyok! Mindent  a leírás alapján csináltam, gyönyörűen megkelt, szépen megtudtam tölteni, feltekerni, fonni...de a sütés....orrba-szájba folyt a kakaó, szétrepedt és nem is ez a legrosszabb, hanem egyszerűen miután kihűlt darabokban, cafatokban tudtam kiszedni a tepsiből és nem tudom eldönteni, h a margarin áztatta szét a tésztát vagy pedig nyers maradt-e???? Ahhhhh el vagyok keseredve! Addig és úgy sütöttem, ahogy írva volt! Szerintetek mit és hol rontottam el??? Amúgy imádom ezt az oldalt és mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a receptet támadom, még véletlen sem így van!!!! Szép napot Mindenkinek!

Idézet
2013.04.01. 13:40
lollippi

Kedves Andi!

Köszönöm a receptet, bár sajnos nem szerepel a leírásban, hogy tekerjük fel a 6 kinyújtott darabot miután megkentük, és csak a képről derül ki, nem ártana szerintem beleírni. :$

A másik, hogy véleményed szerint tehetnék-e egy kis margarint a tésztájába? Mert valahogy nekem nem ártana, ha kissé lágyabb lenne. :)

Idézet
2013.03.23. 17:24
Piri

Piri

Sziasztok!  Én annyival egészíteném ki az ostorosi kalács készítését, hogy a fehérjét felverem kicsit habosra, s azzal kenem meg a kalácsot, majd megszórom maréknyi durvára aprított dióval. Próbáljátok ki nem fogtok csalódni.

Idézet
2013.03.14. 09:31
szilanci

Kedves Andi!

Hosszú évek óta sütőm az ostoros kalácsot, (én csak kakós kalácsnak hívom)

nem sokban tér el a Te receptedtől de mégis más.  :70dkg liszt, 1/2 liter tej, 5dkg élesztő,  2ek cukor, ebben futtatom az élesztőt,  3 tojás sárg., pici só, 2 evő k., olaj, én kézzel dagasztok, és az olajt a végén dolgozom bele. A krémhez  25dkg margarint  25dkg porcukorral keverek ki, ( én a tojás fehérjét   nem szoktam hozzá tenni)  a kakaót pedig a megkent krémre szitálom ezt nem mérem. De legközelebb mérni fogom,de kb. 5-8 dkg lehet.

                                                                         üdv: Anci

Idézet
2013.03.02. 12:39
monica75

Sziasztok!

Megcsináltam ma a kalácsot, a tésztájába tettem egy kis citromhéjjat nagyon finom lett. A töltelék nekem is kifolyt egy kicsit annak ellenére, hogy tettem bele 1 kanál lisztet is, de nem volt vészes marad benne is:)

Aki aggódik, hogy nagyon macerás az ne féljen tőle, mert csak első ránézésre bonyolult:) 

Idézet
2012.12.03. 11:34
Inci30

Sziasztok!

Tegnap megcsináltam a kalácsot.

Finom lett,igaz a formája nem az igazi lett,de majd legközelebb.

Nagyon ízlet mindenkinek!

Gratulálok neked Andi!Sok jó recept van fenn az oldaladon!

Idézet
2012.11.06. 14:03
renaa

sziasztok!!

ma csináltam meg a sütit és nagyon gyenge tésztát kaptam...elrontottam valamit vagy ez a kelt tészta ilyen laza??

Szia, igen, ez egy gyengye, laza tészta kell, hogy legyen. Üdv, Andi

Idézet
2012.10.16. 11:42
Henriett

Nagyon fini,köszönöm :)

Idézet
2012.09.05. 10:23
Anikó

Szia Andi! A Facebook-on kaptam a hírt a sütiről, elkértem a receptet, így kerültem az oldaladra. Megsütöttem! ...és ISTENI finom lett!!! Gratulálok az oldaladhoz, azt hiszem ezek után több receptedet is kipróbálok :) Üdv, Anikó

Idézet
2012.06.24. 05:10
Gal Noemi

Szia Andi!

Ma megsutottem az ostoros kalacsot. A leiras alapjan kicsit feltem tole,hogy bonyolult de egyaltalan nem bizonyult annak. En megfogadtam az egyik hozzaszolo tanacsat es a krembe tettem egy kanal lisztet es tenyleg nem folyt ki a toltelek. Meg szep is lett nem csak finom.

Koszonom a fiam es a ferjem neveben is a jo receptet. Biztos,hogy gyakran fog ilyen suti  keszulni nalunk:)

Udv: Noemi

Idézet
2012.05.12. 13:58
Kata

Mi is imádjuk ezt az isteni kalácsot! Igaz,én a tojás fehérjét nem keverem a töltelékbe..

Ha adhatok egy tippet a sütéshez: a fonatokat őzgerinc- vagy püspökkenyér-formába szoktam tenni,így nem terül szét a tészta,hanem szépen megemelkedik :)

Ja! És rejtélyes módon nálunk is eltűnik mind egy szálig másnapra...  :D

Andi! Köszi a sok finom receptért!

K.

Idézet
2012.04.07. 18:00
mistyfy

Én ezt a kalácsot már jópárszor megcsináltam, a kakaó nem folyik ki, de, ha mégis kifolyna sem gond, mert ahogy van isteni finom. Nálunk már estére elfogy a fele, másnap biztosan a maradék is, de másnaposan is isteni. Én több töltelékkel készítenm, mint a recept, érzésre, és pont az a jó, ha túl kakós és kifolyik

Viki


2012.01.28 18:25
vaskarika

„ hát...én a hozzászólások alapján azért többet vártam volna. a töltelék valóban kifolyt és ott ahol kevés volt igencsak hiányzott belőle, illetve 2-3 nap alatt az egész kalács nagyon kemény lett... :(

Idézet
2012.02.18. 12:11
Évi

Már többször elkészítettem ezt a kalácsot, istenien finom!!!!

 

Most egy kérdésem lenne: annyira finom ez a krém amit a kalácsba kell kenni, hogy én ezt szeretném használni csokitorta krémjének. Ezt lehet? Nem túl lágy? Vagy mivel sűríthetném kicsit?

 

Előre is ksözöm ha valaki segít.

Idézet
2012.02.15. 18:55
pajko

Ez nagyon finom sokat csinálok ilyet! -szeretjük

Idézet
2012.02.11. 19:59
Livia00

Nem értem miért baj ha a töltelék kifolyik!annál finomabb!De nem volt vészes, nekem igazából fel sem tűnt!Egy-kettő elfogyott!:)))

Napok múlva kemény a kalács????Fogalmam sincs!Már másnap elfogy mindig!:D

Idézet
2012.02.04. 22:58
Kovácsné Danyi Erika

Szija Andi!! 

Nagyon sokszor megcsináltam eszt a kalácsot  egyszerüen nem lehet vele eltelni mert ojan finom!!!!Családom imádja dupla agagokat kell készítenem.... és nagyon szeretek süteni!!! Imádom a veblapodat!!

Üdv Erika

Idézet
2012.01.28. 18:25
vaskarika

hát...én a hozzászólások alapján azért többet vártam volna. a töltelék valóban kifolyt és ott ahol kevés volt igencsak hiányzott belőle, illetve 2-3 nap alatt az egész kalács nagyon kemény lett... :(

Idézet
2012.01.07. 19:55
liliomfa

nagyon szereten a receptjeidet  nert érthetöen sorba van téve minden igy könnyen elkészithetőek

 

Idézet
2011.12.24. 11:24
Elli

 Én  csak egy tippet adok az ostoros kalácshoz,nem folyik ki a töltelék,ha

 a felvert tojás fehérjét  15 perc sütés után a tetejére kenem és megszórom

 dióval,vagy kókusz reszelékkel., és úgy sütöm tovább .

 Elli.

Idézet
2011.12.18. 06:20
Zsuzsiiii

Én a kalácsokat mindig szűkebb tepsibe sütöm,hogy ne terüljön hanem felfelé emelkedjen de szerintem, nálam legalábbis így van, ennél a kalácsnál mindig kifolyik a krém. Jó kis könnyű tésztája van, így valamennyi persze,hogy kifolyik. Finom nagyon, köszönet a receptért.

Zsuzsiiii

Idézet
2011.12.12. 15:20
Kriszta

Szia Zsani!

Hogy ne follyon ki,nálam az a titka hogy keskenyebb tepsibe teszem.Így nem szétfolyik hanem magasságra nő meg és még szebb lesz! :) Kriszta


2011.09.23 15:43
Zsani

„ Szia Andi!

Most van épp a sütőbe a süti, de nekem nagyon kifolyt :( nagyon jól néz ki, igaz nagyon nagy lett. már alúlra is kifolyt a krém, mert úgy megdagadt a tészta, hogy már alig fér el a tepsün. Mit rontottam el?  Az íze biztos nagyon szuper lesz :)

Üdv. Zsani

 

Idézet
2011.11.20. 19:22
Anita

Szuper a süti!!!

Most sül éppen a mai adag! Istenien finom!

Anyukám mindig azt mondta, hogy nehéz kelt tésztát készíteni, de rátaláltam erre az oldalra és mondhatom, szinte "gyerekjáték"!!!

Köszike!

Idézet
2011.11.19. 18:24
kovács katalin

Szia Andi!Először is gratulálok az oldaladhoz,nagyon jó receptek vannak,és büszkén mondhatom,én itt tanúltam meg sütni!!!!köszönöm ezúton is a recepteket és a segítséget!

Idézet
2011.11.18. 06:15
Edit1977

Kedves Andi!

Én is megcsináltam ezt a kalácsot és nagyon finom lett!Pontosan úgy nézett ki mint a képen!A gyerekeim egy nap alatt meg is ették!Sok mindent szoktam sütni az oldaladról,nagyon jó receptek vannak!Köszönöm szépen!Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.

Idézet
2011.11.09. 14:36
Kovácsné Ibolya

Kedves Andi!

 

Három hét alatt háromszor sütöttem meg a kalácsot, és minden alkalommal maradéktalanul elfogyott.

Nagyon finom, és éppen olyan lett mint a képeken.

Köszönöm, és szívesen ajánlom mindenkinek!

 

Ibolya

 

Idézet
2011.11.03. 17:32
kati1965

Kedves Andi!

Ma készítettem el ezt a kalácsot, jó nagyon a recept, isteni finom lett, köszönöm.

Üdv.: Kati

Idézet
2011.10.19. 19:43
Tündi

Sziasztok!Megsütöttem én is  a kalácsot.Megkell,hogy mondjam hogy ez a recept igy tökéletes ahogy van.Nagyon nagyon finom lett.Biztos vagyok benne ,hogy még nagyon sokszor fogok ilyet sütni.Kedves Andi nagyon sok sikert kivánok neked a továbbiakban.Remélem ,hogy még rengeteg ilyen receptet megosztasz velünk.Gratula az oldaladhoz.:)

Idézet
2011.10.16. 13:07
Ági

Sziasztok, nekem nagyon lágy lett a tészta, pedig még raktam a megadotton túl is lisztet, meg nem is volt 4 dl a tej. Igaz, még nem kezdtem kinyújtani, de egyenlőre így a tálban nagyon lágynak tünik...

Idézet
2011.09.29. 14:14
Ria

Én tettem rá apróra vágott diót (édesanyám javasolta)! Így még finomabb!

Ria

Idézet
2011.09.28. 16:00
Kriszta

Hááát! Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. Most sül. Csináltam már párszor ilyen kalácsot, kicsit másképpen. Tojásfehérjét még sosem tettem a krémbe. Már amikor kentem a tésztát, akkor kicsapódott. Elég bizar állaga volt. Sütés közben szinte az összes töltelék kifolyt.

Idézet
2011.09.28. 11:39
Katalina!

Szia Andi! Bocsánat az idétlen kérdésért, de még soha nem sütöttem kalácsot, és ezt szeretném megsütni! A lapokat, ha megkentem egyesével fel kell tekerni mint a beiglit, és azután összefonni 3-sával? Köszönöm a választ! Katalina.

Kedves Katalina, úgy kell ahogy írtad. Megkensz egy lapot, feltekered, ha megvan 3 tekercs összefonod, majd a másik 3 -at is összefonod. Így lesz 2 db fonott kalács. Üdv, Andi

Idézet
2011.09.23. 15:43
Zsani

Szia Andi!

Most van épp a sütőbe a süti, de nekem nagyon kifolyt :( nagyon jól néz ki, igaz nagyon nagy lett. már alúlra is kifolyt a krém, mert úgy megdagadt a tészta, hogy már alig fér el a tepsün. Mit rontottam el?  Az íze biztos nagyon szuper lesz :)

Üdv. Zsani

 

Idézet
2011.09.16. 12:59
Éva

Én is szoktam ilyen kalácsot sütni, és nemrég kaptam egy jó ötletet a krém kifolyása ellen, ha engeditek megosztom veletek.Tegyetek a krémbe egy kanál lisztet, és az megfogja, mégsem lesz más a jellege. Próbáljátok ki, nekem bevált.

Idézet
2011.09.14. 20:34
zsuzsiiii

Ma megsütöttem de nem ostoros kalácsnak hanem hagyományos kalácsnak.Ebből 2 mákos 2 kakaós-fahéjas.Valami isteni finom.Sütés végén amikor kivettem bevizeztem a kezem és ráfröcsköltem a rudakra majd konyharuhával letakartam.Tökéletesen puha lett.Mindig ezt a receptet fogom ezután használni,annyira jó.Nagyon köszönöm.

Idézet
2011.09.13. 20:29
Vanda

Ez valami isteni!A hétvégén megsütöttem,pillanatok alatt elfogyott!Nagyon-nagyon finom!!!

Idézet
2011.09.12. 21:55
Mónika

Andi!

Ezer köszönet a receptért! Isteni finom volt. Holnap más töltelékkel újra kell, hogy készítsem, mert reklamált a család, hogy keveset sütöttem (fél adag készült).

üdvözlet!

Idézet
2011.09.12. 08:51
erzsoka erdelybol

Szia Andi!En is megsutottem finom lett,a vendegeimnek is izlett.Egy kicsit a toltelek kifolyt nem tudom miert.?

Idézet
2011.09.11. 21:52
claudefrollo

Nagyon finom lett rögtön az első próbálkozásra, pedig nem vagyok nagy konyhatündér. Mindenkinek ajánlom, barátok elkápráztatására is tökéletes :)

Idézet
2011.09.09. 14:34
Andi

Sziasztok!

Sütés előtt érdemes megszórni vágott dióval! Isteni lesz!!!!!!

Idézet
2011.09.09. 13:13
zsu81

Szia Andi!    Én ma készitettem el a sütit és isteni gusztán nézz ki és az illata isteni.Reméllem a családnak is izlik,habár ilyen látványnak nemhiszem,hogy elenttudnának mondani.KÖSZI KÖSZI

Idézet
2011.09.03. 23:17
Andrea

Már háromszor megsütöttem ezt a kalácsot. Először kakaósan, azután úgy gondoltam, hogy kipróbálom nutellával. Nagyon-nagyon finom lett. Érdemes kipróbálni!! Nekem a két kalácshoz másfél üveg mogyorókrém fogyott, és forróvízbe állítottam, hogy könnyebben tudjam a tésztára kenni. Szerintem és a gyerekeim szerint is tökéletes.

Üdv: Andrea

Idézet
2011.09.03. 15:43
böbe

Nagyon  finnom   megsütöttem  ez  a  kalács  isteni  üdv: Böbe

Idézet
2011.09.01. 15:34
Tóth Judit

Imádom a recepteidet. Üdv.Juditka.

Idézet
2011.08.31. 17:48
Csibe

Gratulálok!!! Ez a kalács egyszerűen isteni, csak ajálani tudom mindenkinek.

Nálunk egy pillanat alatt elfogyott mind a két alkalommal (egy hét alatt).

Idézet
2011.08.28. 14:21
orlando

Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

Idézet
2011.08.22. 23:11
zsuzska

Szia Andi!

Megírnád, hogy a takarék az hány fokos? :-)

Bocs, de nem vagyok túl gyakorlott cukrász! Azért innen gyakran sütök, mert jók a receptek és jól vannak leírva!

Kedves Zsuzska, kb. 160 - 170 fokon kell a továbbiakban sütni. Sok sikert hozzá! Üdv, Andi

Idézet
2011.08.22. 15:04
Kovács Mária

szia Andi!ez a kalács nagyon finom,nem egyszer sütöttem már meg,és sütöm azóta is.én nem teszem a krémjébe a 3 tojás fehérjét.mária

Idézet
2011.08.22. 12:12
nnyizsalovszki

Kedves Andi!:-)

Szerintem te egy zseni vagy:-)Köszönöm ezeket az isteni recepteket:-)

Niki:-)

Idézet
2011.08.21. 21:49
Fábiánné Szücs Erzsébet

Szia Andika!

Én is szoktam elég sürün sütni  az ostotos kalácsot  de én 70 dkg lisztből

szoktam mert a7 cipora osztom és a 7-ket a tepsi aljára fektetem igy ha

kifolyik a kakaó nem a tepsi lessz kakaós hanem a kalács alja. Probáld ki  ha

gondolod.                       

                            Üdv. Erzsike!!!

Idézet
2011.08.21. 15:03
Gregor Lászlóné Éva

Ez nagyon csodás, guszta, és elfogom készíteni, mihelyst kissé hűvösebb lesz az idő, még most nyaralási stádium van:-))

Mihelyst jön a suli, lassan az idő is hűvösebb lesz, és a kedvem is megjön a kelt és laktatóbb tésztás ételekhez, és az biztos, hogy elsőnek ő fog elkészülni, nagyon ügyes vagy:-))

Köszönöm, hogy megkaptam Tőled ezt a receptet:-))

Guszta, és ha nem ebédeltem volna 1 órakor, hát lehet, hogy neki is fognék csinálni, de a konyhámban totál besüt a nap, ilyenkor ott nem szabad lenni, meg nemrég volt ebéd:-))

Raktározom ám őket, külön, és csinálgatom, a csodás, találékony ételeidet, sütijeidet:-))

További jó receptek kiötlését kívánom, és még jó nyarat:-))

Éva

Idézet
2011.08.21. 14:24
katika

Ez isteni finom! Legjobb mikor az aljára kifolyt töltelék  szépen meg sül.

Idézet
2011.08.21. 11:02
Vezendi istvánné

ez is finom lehet majd meg fogom csinálni. már olyan sok van amit megszeretnék csinálni, hogy azt se tudom melyikkel kezdjem.

Idézet
2011.08.21. 10:50
Börcsök Mária

Kedves Andi! Éppen csorog a nyálam.....van ugyan egy hasonló receptem,de ezt is ki fogom próbálni, mert egyszerűen nagyszerűek a receptjeid!  További kellemes nyarat kívánok Neked!Marcsi Újvidékről

Idézet
2011.08.21. 10:40
Márta

Merem ajánlani én is, mert nagyon finom! :)

Idézet
2011.08.21. 07:37
katam50

Szia Andi!

 

Ismét nagyon  gusztusosakat alkottál  és egyszerűt ki  fogom próbálni!!

Köszönöm.

Ősze Kata

Idézet
2011.08.21. 04:40
pearl_21

húúúúúúúú! Ezt mi imádjuk és gyakran el is készítjük!

Idézet
2011.08.20. 13:26
Moncs

Kedves Andi!

Ez ismét fantasztikus alkotás :-)))

Üdv:Moncs

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa