Puncsos keksz-szelet / yvettsz
Hozzávalók:
- Háztartási keksz
- 1cs. rumpuncs pudingpor
- 1cs. csokoládés pudingpor
- 25 dkg margarin
- kb. 20 dkg kristálycukor
- 8 dl tej + a keksz mártogatáshoz egy kevés
A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük. A margarint ízlés szerinti cukorral /én kb. 15dkg tettem bele, nem szeretjük ha nagyon édes/ habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük ( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.
30*22 cm-es tepsiben készült.
|
Szia andi milyen kekszet használtál hozzá?? én háztartásival próbálkozok . Mi eredetileg a receptet ugy ismertük hogy csokipuding az alján utána babapiskota rá jött a vaniliás puding és utána háztartási keksz utána pedig rumpuncs puding.
Szia, háztatási kekszet használtam én is. Üdv, Andi