Házi túrós kifli
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 1 tojás 1 dl tej, csipet só, +1 tojás a kenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.
Töltelékhez: 30 dkg túrót, 12 dkg cukorral, 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg búzadarával és 1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük, 15 - 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen behintjük porcukorral, vagy vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.
|
Andika ! Ez a házi túrós kifli isteni lett. Én a túróhoz egy pár csepp citromlevet is adtam.