Tengerész piskóta
Tészta : 6 tojásból, 15 dkg porcukorral, 15 dkg liszttel és 6 evőkanál vízzel piskótát sütünk.
Ha kihűlt baracklekvárral megkenjük, utána 1 sor rumos feketekávéba mártott, kb.20 dkg babapiskótával rétegegezzük.
A tészta elkészítése : a tésztához a tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztet elkevert 1 kávéskanál sütőport hozzákeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 25 * 35 centisbe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180fok,
légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 percig sütjük. A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük.
Krém : 1 csomag vaníliapudingot, 3 tojássárgájával és 3 dl tejjel felfőzünk, hagyjuk kihűlni.
Közben 20 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal és a tésztára simítjuk.
Máz : 3 tojásfehérjét 21 dkg kristálycukorral gőz felett habbá verjük és a krémre kenjük, vagy felvert tejszínhabbal is készíthetjük.
Pár órát állni hagyjuk, hogy a babapiskóta kellően meg tudjon puhulni.
|
Szia Andi !!!
Isteni finom , mindenkinek NAGYON ízlett és nagyon szép lett . ezt a receptet !!!