Diós lepény /vadrózsa
Hozzávalók: 46 dkg rétesliszt, 39 dkg margarin, 26 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 0,7 dl rum, csipetnyi só.
A töltelék: 6 db tojás fehérje, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg margarin, 20 dkg darált dió
Elkészítése: a 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot
összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
A töltelékhez habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót.
A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként összevegyítjük a diós masszával.
A tölteléket rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.
41 x 29 cm -es tepsiben sütöttem.
|
Kedves Andi!
Megsütöttem, de nekünk nem ízlett:( túl vajas, már sütésnél is úszott az egész süti a zsiradékban.