Epres-vaniliás muffin
Hozzávalók: 25 dkg eper, 26 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, csipet só, 1 tojás, 18 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 1 kispohár vaníliás joghurt (150 g), 1 dl tejföl.
1.Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd 6-7 mm-es darabkákra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, az epret beleforgatjuk.
2. A tojást a cukorral habosra keverjük. Először az olajat, a joghurtot és a tejfölt, majd a lisztes keveréket adjuk hozzá.
3. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlival kibéleljük vagy kikenjük margarinnal, a masszával 3/4-ig töltjük. előmelegített sütőben, közepes lánggal kisütjük. Langyosan, hideg vaníliamártással is kitűnő.
A recept szerint 12 db -ra való mennyiség, szerintem többre.
|