♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Csirkemell őzgerincformában sütve

 

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15  dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 Készítése képekben : 

 

 

366 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2015.02.10. 09:52
Zsuzsiiii

Nagyon finom hidegen is. Tuti sikerülni fog mert a recept tökéletes.

2015.01.29. 14:15
Inci-finci

Sziasztok!

Kérdésem: Hidegen is olyan jó, mint melegen? Szeretném megsütni egy eseményre, de idő hiányában előző nap készíteném el. Ja, és persze az sem mindegy, hogy egyáltalán sikerül-e. Legyen időm pótolni, ha nem jönne össze. :)

2014.11.21. 12:07
Mocorgó

Sziasztok!

 

Ez a recept tényleg nagyon-nagyon jó! Én az őzgerinc formát mindig kibélelem alufóliával, és a tetejére ráhajtogatom, nekem így még soha nem hullott szét a bacon. Sőt, miután úgy gondolom majdnem kész, tányoron visszafordítom és már alufólia nélkül megpirítom. Nem szoktam a tetejére sem tejfölt, sem sajtot tenni, csakis a masszába. Továbbá minden jóval szoktam még spékelni, mint pld. párolt zöldségekkel. Andi, elismerésem a sok-sok finomságért!

 

Üdvözlettel: Horvátné Marika.

2014.07.05. 11:36
Marika07

Szia Andi!

 

Azt szeretném kérdezni,hogy szerinted 2 kávéskanál só felhasználása elég? Nem akarom, hogy sós vagy sótlan legyen.A bacon nem annyira sós.

Válaszodat köszönöm!

Marika

Kedves Marika, ezt így nehéz megmondani. A felkockázott husit sózd be, ne a masszába tegyed, így könnyebb eltalálni, hogy mennyi só kell hozzá. Üdv, Andi

2014.04.16. 11:57
Anna92

Sziasztok, nekem valamiért vizes lett és amikor kiszedtem akkor meg szétesett :S Mit lehet ellene tenni?

Szia, úgy érted, hogy túl lágy, és szétesett? Benne volt a 80 dkg mennyiségű husi? Nem mérted el esetleg a tejföl mennyiségét? Andi

2014.01.17. 12:55
vicuscsibe

Andi! az előbb kérdésemhez,még csak annyit szeretnék irni, hogy lehet azért vált fel az egész oldala, mert a tetejére hosszában elég sok bacont tettünk és a szélére is.Lehet,hogy ez volt a baj?

Szia, a kifordítás előtt én mindig késsel óvatosan végig megyek a szélein, így könnyen kifordíthatóvá válik. A több bacon miatt nem lehet gond, ha a formát megfelelően kivajaztátok.  Üdv, Andi

2014.01.17. 12:02
vicuscsibe

sziasztok! azt szeretném kérdezni,hogy nektek nem válik el a széle amikor kiforditjátok a tepsire? Nekünk egy kicsit szétesett. Vajon miért Andi tudnál ebbe segíteni?

2013.10.31. 13:08
noemi20

Nagyon finom!  

2013.06.05. 22:02
cloh05

Nagy kedvencünk e recept, egyszerű, gyors és nagyon finom.....köszönöm

2013.02.16. 12:56
eri4444

Szia Andi!

Elkészült a tegnapi nap folyamán ez az étel is. Nem csalódtam! Valami isteni lett. Köszönöm szépen!! Erika

2013.01.12. 12:17
cilla68

Isteni volt Andi koszonom a  receptet! és ugy csináltam ahogy  te leirtad nem égett  meg !

2012.12.29. 09:42
ilamami

Szia Andi

Megcsinálta Karácsonyra. nagyon finom, kicsit kevesebb húst tettem, hogy több legyen a többi anyag  semmii nem g meg, igaz ez sütőtöl is függ,oda kell rá figyelni, Boldog új évet!!!!!!!!!

2012.12.24. 08:29
mimitimi

Kockara vagott karajjal el lehet kesziteni,mert nincs itthon csirkehusom :) ?

2012.12.21. 22:33
Renata77

Sziasztok Lányok, Kedves Andi!

Szeretném elkészíteni karácsonyra ezt a receptet, egy dilemmám van csak: 40 perc alatt nem ég el nagyon a sajt a bacon tetején? (Alsó-felső sütéses a gázom.) Esetleg próbálta már úgy valaki, hogy félidőig alufólia alatt sütötte, utána kente csak meg a tejföllel és szórta meg a reszelt sajttal?

Köszönöm a segítséget! Renáta

Kedves Renáta, rengetegszer készítettem már, de nem égett meg a teteje soha. Ha esetleg a te sütődben gyorsabban pírulna akkor vedd vissza a hőfokot, de szerintem nem lehet vele gond. Boldog Karácsonyt! Üdv, Andi

2012.11.20. 21:55
Rono

Én is kevesbb hússal készítettem (60 dkg), ez 4 főre + két gyermek is kiadósnak tűnt. Nagyon ízletes, igazi egytál étel, nagyon jók az arányok.

2012.10.08. 13:58
dina64

Andikam elkeszitettem anyukam lefotozta es korbe vitte a baratnoinek mit tud az o lanya koszi a receptet imadom az oldaladat jo egeszseget es szep napot neked

2012.06.28. 17:31
Linda0988

Szia !! A csirkemellet nyersen kell bele tenni?

Szia! Igen, nyersen! Üdv, Andi

2012.05.19. 18:43
Judit88

Szia 

Hát elkeszitettem es istenien nagyon finom volt az egesz csalad nagyon megszerette es rendszereznem kell a hetkoznapi fozesek koze.

2012.03.19. 19:43
pajko

Ez a recept nagyon finom, én már régóta csinálom rendszeresen, de szerintem a fele is elég annak a húsnak....jobban is mutat! 40dkg elég egy formához...és egy csomag bacon sz.-hoz (20-25dkg) és akkor látszik benne a tojásos massza is....

2012.02.11. 23:33
barbara0506

Kedves Andi!

 

Tegnap találtam rá az oldaladra, nagy szerencsémre , mert ma el is készítettem ezt a recepted és nagyon finom lett és nem utolsó sorban nagyon jól néz ki.

Köszi a receptért, már több más receptet is kinéztem amit a közeljövőben tervezek elkészíteni.

Gratulálok a honlapodhoz, az külön tetszik benne, hogy képekkel is illusztrálod az elkészítések menetét.

További sok sikert. 

Üdv, Barbara

Kedves Barbara! Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy ízlett ez a finom étel. Remélem a többi receptben sem fogsz majd csalódni. Üdv, Andi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Oroszkrém torta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa