Túrós zserbó
Hozzávalók a kakaós lapokhoz: 25 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 6 dkg margarin, 1 evőkanál kakaópor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál sütőpor, 2-3 evőkanál tejföl
A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni.
Hozzávalók a sárga laphoz: 15 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg margarin, 1/2 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál sütőpor, 1-1,5 evőkanál tejföl
Ezt ugyanúgy elkészítjük mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle.
10-15 dkg darált dió , kb.20 dkg baracklekvár, csokoládé a tetejére
Túró töltelék : 50 dkg túró , 20 dkg kristálycukor , 2 ek. búzadara , 3 tojás , 1 citromhéj , 2 evőkanál tejföl , 1 cs. vaníliás cukor
A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, van.cukorral, és a tojások felvert habjával.
Kb. 22 * 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Először a sárga tésztát nyújtjuk ki és tesszük a tepsibe.
Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval.
Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rákenjük a túrókrémet, és rátesszük a másik barna lapot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk a tetejét.
|