Sós rolád
Hozzávalók : 2 cs. leveles tészta, 50 dkg szalámi, 20 dkg sajt, 1 konzerv csemegekukorica, fél üveg savanyú uborka, 20 dkg majonéz, 1 kis ketchup, 1 nagy doboz tejföl, 3 tojás
1 közepes nagyságú káposzta,amelyet le kell reszelni, megdinsztelni, rakni rá egy kis sót, esetleg egy kanál cukrot, és köménymagot is ízlés szerint.
A szalámit, a sajtot reszeljük le, a kukoricát, a megdinsztelt káposztát,az apróra vágott savanyú uborkát keverjük hozzá.
A majonézt, a ketchupot, a tejfölt keverjük összes, és adjuk hozzá a 3 db tojást. Egy kanál ételízesítőt tehetünk bele.
A tésztánkat nyújtsuk ki olyan szélesre mint a tepsink, és vágjuk ketté, majd mind a két részét megtöltjük masszával, jó bőven. A szélétől kb. 3 cm-re tegyük a masszát, úgy csavarjuk fel. Tegyük sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojással,és szórjuk meg bőven szezámaggal. 15 – 20 percig sütjük, addig amíg szép aranybarna nem lesz.
A receptet és a fotókat Rózsa Gabriella küldte!
|