Ribizlis túróparfé
Hozzávalók:
• 50 dkg túró
• 30 dkg ribizli
• 2 dl tej
• 2,5 dl tejszín
• 5 evőkanál cukor
• fél citrom héja
Keverjük össze a túrót a tejjel, adjuk hozzá a cukrot és a citromhéjat, majd botmixerrel krémesítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, és a megmosott, leszemezett ribizlivel együtt keverjük óvatosan a krémes túróhoz. Simítsuk körülbelül 1.3 literes, kerek tálba a túrókrémet, majd tegyük a mélyhűtőbe egy fél napra. Tálalás előtt 10-15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni, majd borítsuk ki a formából, és forró vízes késsel szeleteljük.
Finom jeges túródesszert, könnyű és a ribizliszemektől nagyon üde.
A recept szintén a júniusi Nők Lapja konyhájában volt.
|
Nagyon jól néz ki,s biztos finom lehet,ezt tuti kipróbálom!!:-)