Csodapalacsinta
Hozzávalók:
kb. 15 db előzetesen kisütött palacsinta
1 cs babapiskóta
1 cs vaníliás, 1 cs csokoládés, 1 cs puncsos pudingpor
6 ev. kristálycukor
kb. 1 dl lefőzött feketekávé
kb. 0,5 dl tej
kevés rum
kakaópor a palacsinta töltéséhez( ízlés szerint)
1 üveg kimagozott meggybefőtt
Elkészítés:
Egy 26 cm tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A babapiskótát
belemártogatjuk a kávé, tej és a rum keverékébe, és szorosan a
tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ev. cukorral a
vaníliás pudingport, és forrón a piskótára öntjük. A
palacsintákat megtöltjük a cukrozott kakaóval. Feltekerjük,
végeiket levágjuk, és csigaalakba kirakjuk. Kívülröl a torta
közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után
fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Utána 4 dl tejben,
2 ev. cukorral megfözzük a csokoládés pudingport és ráöntjük a
palacsintákra. Kirakjuk meggyel. A meggy levéből felfőzzük a
puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük. Ha
nincs annyi megylevünk, akkor vízzel felöntjük, és adunk hozzá
ízlés szerint cukrot. Hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra
hosszat.
A receptet és a fotókat sz.ildikó 77 küldte!
|
Szia Kacuka!!
Én hagyományos babapiskótát használtam. Üdv : Ildikó