Tejszínes ananászbomba
Tésztához : 6 tojás, 10 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 1 db.sárgarépa, 10 dkg ananász, 1 ek.kókuszreszelék, 1 sütőpor, 18 dkg liszt.
Krémhez: 500 ml.habtejszín, 2 ek.cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 100 ml.tojáslikőr,csokireszelék a díszítéshez.
A tojásokat válasszuk szét.A sárgájukat verjük fel a vajjal és a porcukorral,majd keverjük bele a reszelt sárgarépát,felkockázott ananászt és kókuszreszeléket.Végül a sütőporral elvegyített lisztet is hozzáadjuk,és forgassuk bele a habbá vert fehérjét.
A tésztát öntsük kivajazott,lisztezett tortaformába.160 fokon kb.45 percig sütjük.Ha kihűl vízszintesen 3 lapra vágjuk.
A krémhez a habtejszínt verjük fel a cukorral,majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és tojáslikőrt.
Az alsó 2 lapot megkenjük a krém felével és tegyük egymásra őket.A 3. tésztalapot rakjuk a tetejére,vonjuk be a tortát a maradék krémmel,szórjuk meg csokireszelékkel és tegyük hűtőbe egy kis időre.
A receptet és a fotókat Szabó Andrea küldte!
|
Nem látom a közepét,hogy eldöntsem megcsináljam vagy ne.Bocs.De majd egyszer biztos hogy megcsinálom