Almás-vaníliás szelet
Hozzávalók:
1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.
Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.
|
Kedves Andi!
Németországban töltöttem egy hetet a páromnál, akinek az édesanyja most ünnepelte a születésnapját. Süteménnyel akartam őt meglepni, azonban a párom konyhájában sem mérleg, sem egyéb konyhai eszköz nincs a sütéshez (egyelőre). Ezért kerestem egy süteményt az interneten, amit könnyen el tudok készíteni és erre az almás pudingos sütire esett a választásom. Meggyel, málnával és sárgabarackkal készítettem el és babapiskótát is tettem bele. Másnap az uzsonnánál vágtuk fel és mondhatom, hogy nagy sikert aratott!! Vittek belőle rokonok is egy tányérral, a vendégeket is megkínáltuk, a szomszédok is megkóstolták és mindenkinek ízlett! El is kérték a receptet, amit lefordítottam nekik angolra
Köszönöm Neked ezt a sikerélményt és biztosan mondhatom, hogy a többi receptedet is kipróbálom!
További jó munkát kívánok és gratulálok a weboldaladhoz!
Üdvözlettel: Kriszti
Kedves Kriszti, köszönöm a dicsérő soraid, igazán örülök, hogy ekkora sikered lett ezzel a sütivel. Sok sikert majd a többi étel vagy süti elkészítéséhez is! Üdv, Andi