Gesztenye rolád / 2 rúd kb. 20 szelet
Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kávéskanál sütőpor
A krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza
A töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza
kb.20dkg étcsokoládé-bevonó
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, még melegen felcsavarjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött csokoládét melegítünk, majd a piskóta roládot bevonjuk. Kihűlés után szeleteljük.
Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz.
|
Kedves Andi!
Először is szeretném elmondani,hogy nagyon tetszik az oldalad,sok jó recepted van.1 párat már ki is próbáltam,nagyon ízlett mindenkinek.Gratulálok az oldaladhoz.Azt szeretném még kérdezni,lehet,hogy hülyén hangzik,de én nem igazán vagyok jártas a "gesztenyés dologban,hogy most ez a gesztenye massza az tulajdonképpen=a gesztenyepürével?Ezt roládot nagyon meg szeretném csinálni,úgyhogy fontos lenne.Üdv.: Hédi
Kedves Csilla, ez a gesztenye massza az amit a boltban lehet kapni 20- 25 dkg-os kiszerelésben. Üdv, Andi