Pulykaszelet burgonyabundában
Hozzávalók ( 4 személyre ) :
80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek. liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek. vaj, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors.
A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük és mindkét oldalát megsütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.
Tapasztalataim :
- bármilyen húsból elkészíthető
- nekem ez a mennyiségű burgonyabunda a képeimen látható 3 normál szelet húsra volt elegendő. 80 dkg húshoz biztosan nem elég!
- Legkönnyebben úgy lehet beburkolni a húst, hogy közben fóliába tesszük, úgy nem ragad és lehet formázni is.
|
Szia Andi!
Elkészítettem ezt az ételt, nagyon ízletes, köszönöm a receptet.
Üdv.: Kati