♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Krumplis tészta / Gránátos kocka

 

 

Krumplis tészta  vagy  Gránátos kocka 

 

A tésztához : 60 dkg liszt, 4 tojás, 2 kávéskanál só, kb. 2 dl víz

 

A burgonyás masszához : 90 dkg burgonya, 4 nagyobb fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors

 

Elkészítés : A burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Ha a burgonyák megfőttek, melegen törjük össze burgonya nyomóval és adjuk hozzá a pirospaprikás hagymához. Ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.

 

Készítsük el a kocka tésztánkat. A lisztből, tojásból, sóból és vízből gyúrjunk egy tésztát és felezzük el. Így könnyebben ki tudjuk majd nyújtani. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtsuk ki. A kinyújtott tészta tetejét lisztezzük le. A képen látható formában vágjuk csíkokra a kinyújtott tésztát, ezután kockázzuk fel. A kockákat szedjük szét, egy kicsit „rázogassuk” össze.

 

Egy nagyobb edényben forraljunk vizet. A vízbe tegyünk olajat és sót is. Én ezt  a tésztát mennyiséget  4 részletben főztem ki. A tészta főzési ideje kb. 3 perc, tehát nagyon gyorsan megpuhul. Azért mielőtt kiveszed a tésztákat a főzővízből mindig kóstolj meg egy szemet, hogy kellőképpen puha-e. A megfőtt tésztákat szűrővel vedd ki a vízből és vízzel mosd át. Az átmosott és jól lecsepegtetett tésztákat add hozzá a hagymás burgonyához és jól keverd össze.

 

A krumplis tészta megpirítva is nagyon finom. Inkább másnap pirítsuk, mert első nap nem pirul rendesen a tésztában lévő nedvesség miatt. Ekkor tegyünk a tésztát egy nyeles teflonos edénybe és kevergetés mellett  erős lángon pirítsuk át benne a tésztát.

 

Természetesen készíthető kész nagy kocka tésztával is, abból kb. 50 dkg kell kifőzni. De azért a házi tészta sokkal finomabb.

 

Savanyúsággal vagy fejes salátával kínálhatjuk.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2011.10.15. 18:01
Zsuzsiiii

Jó kis gyúrt tészta recept,hálás köszönet érte!

Én is így csinálom a krumplis tésztát csak bors nélkül és ritkán házi tésztából.

2010.12.20. 14:36
Jutkaditka

 Sziasztok!

Pont a hétvégén volt nálunk is krumplis tészta, igaz. anyukám csinálja (én még nem próbálkoztam vele). 

Egy jó tanácsom lenne: Próbáljátok ki, hogy a kész krumplis tésztát kevés zsíron egy serpenyőben megpirítjátok! Mennyei finom úgy! Én már máshogy meg se eszem:) 

2010.05.15. 12:53
nick

Kedves Potoczki Béláné Teljes mértékbe egyetértek veled ugy az igazi és ugy is kell ! :)

Én nagyon szeretem a krumplis tésztát hmm de igy készitve hát nem enném meg még kinézetre se az igazi ...

Egyépként jó az oldal :)


2009.09.22 20:30
Potoczki Béláné

„Kedves Andi!

Sokáig én is igy csináltam, de mindig ragadós volt,jó igy mert ha sietünk hamar kész .Most már jobban rá érek fözöcskézni és úgy csinálom  ahogy a nagymamámtól tanultam.Megpirítom a hagymát egy kicsit, és az apró kis kockákrá vágott burgonyát ,pirospaprikát ,izlés szerint sót megpárolom fedő alatt. És ráteszem a kifőtt tésztát.Isteni.  Nagyon szeretem az oldalt már sok receptet kiprobáltam.Köszömöm, hogy vagy nekünk.Tisztelettel Erzsébet”

2010.05.06. 03:02
Ismeretlen

Udv.

Bocs, hogy beleszolok, de szeretnem az Erika partjat fogni egy picit. Nem kell egyetem ahhoz, hogy ha vegig olvassa az ember az Erika hozzaszolasat, rogton rajojjon, hogy o nem magyar, de igyekszik egy neki idegen nyelven kommunikalni, ami azert tiszteletet erdemel. Inkabb batoritani kellene, hogy ilyen keves magyar tudassal is megprobal irni es olvasni magyarul, ami azert ismerjuk el, nem egy konnyu nyelv. Minden tiszteletem a Tied Erika, es csodalom az akaraterodet. Csak igy tovabb, az ilyen emberek lassan, de biztosan sokat elernek az eletben. :)

Andinak pedig uzenem, igy ismeretlenul is, hogy szuper az oldal, nagyon jok a receptek, finomak, es kulon dicseret a sok munkaert es azert is, hogy megosztod, elerhetove teszed mindenki szamara! Koszonom!

Udv. E

2010.04.18. 15:35
Ádi

A megfogalmazásból szinte 100%ra mondom, hogy nem magyar Erika,.,

Szóval nem kell elsőre nekiugrani mindenkinek...

2010.04.09. 19:33
Zsuzsa

Erika!     A fogalmazasodon es a helyesirasodon van meg mit csiszolni!   Azt mondjak, ha hallgattal volna, bolcs maradtal volna.........

2010.02.11. 09:09
erika

ez szép töled h magad készited a krumlis tésztát. de remélem mindig nincs rá idöd. én régebben igy készitettem, de mióta vannak 1000 féle tészták abból szokóm én késziteni. ügyes vayg?! szeretnék kérni valamit,  új  receptek nincsenek, de ahhóz jóvolna képek is. várom öket. köszi. szia erika

2009.09.22. 20:30
Potoczki Béláné

Kedves Andi!

Sokáig én is igy csináltam, de mindig ragadós volt,jó igy mert ha sietünk hamar kész .Most már jobban rá érek fözöcskézni és úgy csinálom  ahogy a nagymamámtól tanultam.Megpirítom a hagymát egy kicsit, és az apró kis kockákrá vágott burgonyát ,pirospaprikát ,izlés szerint sót megpárolom fedő alatt. És ráteszem a kifőtt tésztát.Isteni.  Nagyon szeretem az oldalt már sok receptet kiprobáltam.Köszömöm, hogy vagy nekünk.Tisztelettel Erzsébet

2009.03.10. 16:48
melcsi666

Én is gyúrom a tésztát,csak én a sodrófára tekerem fel a tésztát!:-)Ezt a fajta krumplistésztát még nem ismerem,de kipróbálom!

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa