Rakott bolognai spagetti
Hozzávalók : 40 dkg spagetti tészta, 50 – 70 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, ketchup, fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, reszelt sajt
A spagetti tésztát félbe törve a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut.
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közben kifehéredésig sütjük. Sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A paradicsompürét egy kis ketchup-pal kikeverjük és a húshoz adjuk. Kevés vizet adunk hozzá és készre pároljuk a ragut.
A spagetti tésztát a raguval alaposan összekeverjük és egy jénai tálba vagy tepsibe öntjük. Tetejére reszelt sajt kerül amit a sütőben pirítsunk a spagettire.
Sütés elött :
Megsülve :
|
Nekem van egy jó receptem a rakott spagettihez. Ha valaki esetleg kipróbálja, akkor írjon, hogyan sikerült.
Bolognai spagetti alapot szoktam venni, Knorr, vagy CBA vagy Coop az mindegy. Konzerv darált húst szoktam venni hozzá. A konzerv darált húst feldarabolom picike kockákra, aztán olajon megpirítom. 3dl vízben elkeverem a bolognai alapot és hozzáöntöm a megpirított darálthúshoz. Mikor besűrűsödik, akkor egy kis konzerv paradicsomsűrítményt teszek bele. Kifőzöm a spagettitésztát. A tesi alpját megkenem kicsi olajjal, rakok egy sor tésztát, egy sor szósz, egy sor tészát, egy sor szószt, és megint egy sor tésztát. A tetejére rakok egy doboz tejfölt, és reszelek rá sajtot. Isteni finom és nem is száraz. :)