Francia saláta
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli, 1 kisebb doboz cukorborsó, 5 darab közepes savanyú uborka, 3-4 fej közepes vöröshagyma, 3 dl víz, 3 ev. kristálycukor, 4 ev. 8% ecet, 1 doboz tejföl, 1 üveg kisebb majonéz, 1-2 ev. mustár, só, bors, sonka.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Majd krumpli szeletelőn átnyomjuk. 3dl vizet, 3 kanál cukrot, 4 kanál ecetet összekeverjük ésbeletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk , leszűrjük és kihűtjük. A krumplihoz hozzáadjuk az apróra vágott uborkát,hagymát, cukorborsót,tejfölt, majonézt, mustárt. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kihűlt ecetes levet. Annyit adunk hozzá amennyi szükséges, hogy jól összetudjuk keverni, de ne legyen túl leveses sem. Legjobb előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tekerhetjük sonkába, vagy bármilyen rántott húshoz is kitűnő köret.
A receptet és a fotókat sz.ildikó 77 Küldte!
|