Rablóhús - régi tábortüzek emléke
Hozzávalók:
10 szem közepes krumpli,
5 fej közepes hagyma,
1 szál parasztkolbász (kb 20 dkg),
20 dkg szalonna
só,
alufólia a csomagoláshoz
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és felkarikázzuk. A kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A hagymát félkörökre vágjuk.
Az alufóliából letépünk öt kb 30 cm hosszú darabot és kiterítjük. Ráteszünk a krumplikarikákból (2 krumpli), hagymából(1 fej), kolbászkarikákból és a szalonnacsíkokból mindegyikre. Megsózzuk és összecsomagoljuk. Egy nagy gáztepsibe tesszük a kész csomagokat, majd a sütőbe. 200 fokon kb.75 percig sütjük.
A receptet és a fotót P.-né Kocsis Veronika küldte!
|
Szia ! Holnap kiprobálom, de biztos finom!