Hamis burek:
1 liter tejbe 1/2 kg szarvacska tésztát beáztatunk 2-3 óra hosszára.
2 natúr joghurt,2 tejföl,5 tojás, szűk 1 dl olaj,1 csapott ek.só.
Ezeket összekeverjük,hozzákeverjük a tejbe áztatott tésztát,tepsibe öntjük,és megsütjük. Amikor félig sült,akkor kivesszük,és megszórjuk reszelt sajttal,vissza tesszük és készre sütjük.
A receptet és a fotót Szabó Andrea küldte!
|
Szia.
Köszi.
A tepsit nem kell kivajazni,mert 1 dl olaj van a masszában,és elég a zsiradék.
A joghurt és a tejföl : az a kispoharas.
Nagy tepsiben,majdnem,mint a gáztepsi.Ezért én szoktam csak fél adaggal is készíteni,kisebb tepsiben.
A hamis túróst nem ismerem.