Orosz almatorta
Hozzávalók:
250 g vaj (margarin)
250 g cukor
4 tojás
200 g darált mogyoró (mandula)
80 g kakaópor
250 g liszt
2 csomag vanílíáscukor
1 csomag sütöpor
5 db nagyobb alma
kis tej vagy bor
A vajat cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet a sütöporral elkeverve, a darált mogyorót és a kakaót hozzáadjuk és tovább keverjük. Az almákat meghámozzuk és durvára reszeljük ( a nokedli szaggatón) Ezt is a masszához adjuk. Amennyiben sürü az egész, kis tejjel vagy borral higítjuk. Ettöl lesz szaftos a tészta.
Egy 28 cm-es tortakarikát kivajazunk és lisztezünk (én darált mogyoróval szórom ki)
170 fokon elömelegített sütöben egy órát sütjük.
A sütés után több lehetöségünk van:
-úgy hagyni, ahogy van
-még forrón lekvárral megkenni és mandula szeletekkel megszórni
-csokival bevonni (egy evökanállal rákenni) és mandulareszelékkel beszórni, ki hogyan akarja (a fényképemen ez a variáció van)
-porcukorral mintásra szórni
Aki szereti, tehet bele rumaromát.
Egyszerü kevert tészta, ajánlom kezdö háziasszonyok figyelmébe is, könnyü csinálni.
Nagy sikert arat mindenkinél, gyerekek is kedvvel eszik, mert azt hiszik csokis torta. .
Cukorbetegek is ehetik édesítövel, teljeskiörlésü liszttel reformozni lehet.
Nagyon finom!
|
Kedves Andi
Ezt az oldalt nem rég találtam és már kezdem kiprobálni a recepteket,edig mindegyik jó volt,de nekem az Orosz almatorta nem jött be.Nagyon nehéz,és nagyon vajas,nem sok bele ez a vaj mennyiség??Vagy én nem csináltam valamit jól?
köszönettel:koni