Hozzávalók : kb. 80 dkg pulyka vagy /csirkemell filé, 40 dkg trappista sajt, 1 nagy dobozos tejföl, 1 db kinyomós ömlesztett sajt, 3 evőkanál liszt, só, vegeta, bors, petrezselyem,1 nagy fej vöröshagyma
A húst vágjuk vékony csíkokra és fűszerezzük be ízlés szerint (bors, vegeta, petrezselyem, pici majoranna, esetleg pici só). Hagyjuk állni amíg a hagymát felaprítjuk és pici olajon megpároljuk. Tegyük rá a húst és szintén pároljuk, majd süssük készre.
Tűzálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a hagymáshúst, egyengessük el, hogy mindenhová jusson.
A tejfölhöz adjunk 3 evőkanál lisztet, reszelt sajt kb. felét, vegetát, borsot. Keverjünk bele egy kinyomós ömlesztett krémsajtot, és ezt a masszát öntsük a húsra és fedjük be a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig süssük.
Gyors, laktató étel.
Egy kedves olvasóm, Dobrádi Csilla kedvenc receptje. Ma készítettem először, de nem utoljára :)
Én ma úgy csináltam,hogy 2 kanállal az ízesített tejfölből a húshoz kevertem és a többit kentem a húsok tetejére.Kukoricás rizzsel tálaltam.Nagyon szeretjük ezt a finomságot.
Tegnap este elkészítettem a husit. Ami számomra nagyon fontos, hogy a párom, aki aztán igen szűken méri a dícséretet, még ő is azt mondta, hogy ez aztán nagyon finom! Én egy kicsi mustárral bolondítottam meg a csirkehúst, és nem tettem bele kinyomós sajtot mert elfelejtettem venni, de így is nagyon
Nagyon hálás vagyok az Andreának, hogy megosztotta velünk ezt a finom recept fortélyait. Elkészítettem én is és azt hiszem nem utoljára. A piramis formát amikor megkértem szíveskedjen részemre is elküldeni nem is gondoltam, hogy a főzésnél is milyen nagy hasznát veszem. Fantasztikus, igaz a körítés is mindég nagyon nagyon fontos, megosztom veletek sikerélményemet.A köretet kölesből készítettem. hagymát diszteltem füstölt szalonna zsírján és abba forgattam bele elsőként a kölest, majd a köles mennyiség/ jobban megdagad,mint a rizs/ két és félszeresével öntöttem fel vízvben feloldott 2 húsleves kockával/ézlésed szerint sózd/ és főztem, amíg nem lett teljesen puha és fedő alatt hagytam, omlósabb lett igy. Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánunk. Veres Éva-Füzesi László
2011.02.06. 11:54
Sziszkó
Ez lett a mai ebéd, hát valami fantasztikus. Köszi
2011.02.01. 19:24
Annamaria
Szia,
Ki szeretném én is próbálni ezt a recepted. Lenne egy kérdésem, a nagy dobozos tejfölnek megírnád-e a pontos mennyiségét.
Előre is köszönöm.
Annamária.
2011.01.29. 18:51
ANDI
Szia
Szerinted krémsajt helyett jó a juhtúró.
Köszi
2011.01.04. 21:09
Ógi
Raktam bele kb 10-15 dkg tehéntúrót is. Nem tudom, milyen lett volna nélküle, de legközelebb is fogok bele rakni, mert nagyon jó lett!!
2010.11.13. 13:01
Beki
Na, ezt a krémsajtot most nagyon benéztem. mindegy, már nem gyaloglok újabb órát a boltba, hátha jó lesz anélkül is.
A napokban találtam rá az oldaladra. A mai ebéd Csirkemell őzgerinc formában sütve. A fennti recept is nagyon tetszik, biztosan el fogom készíteni a közeljövőben. Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a hozzávalók listájában nem szerepel a krémsajt, amit írtál az elkészítésnél. Már hiúsult meg ebédem úgy, hogy az egyik hozzávalót nem vettem meg.
Sok sikert az oldalhoz! Rendszeres látogatód leszek!
Én most fogom megcsinálni és remélem finom lesz!!!
Jó ez az oldal Andi!!
2010.11.03. 12:37
Judit
Ezt a receptet is megcsináltam,nagyon finom lett! Annyira jó ez az oldalad Andi!
2010.10.31. 12:52
Zita
Kedves Andi!
Én találtam az oldaladat,anyukám és én is imádjuk.Naponta látogatjuk.A receptek csodásak,a képek pedig nyálcsorgatóak.Már sok recepted kipróbáltuk,leghíresebbek a töki pompos,kráter süti,almás-meggyes bögrés.Minden hétvégén,sőt hétköznap is a Te recepteiddel készítjük az ételeket.
Most sül a sajtos-tejfölös pulykamell a sütőben,az illata már mennyei.
Köszönjük a rengeteg hasznos tippet és receptet!
2010.10.24. 15:05
Rita
Szia!
Nálunk ma csináltam meg ebédre. Isteni lett, még a tesóm is kétszer szedett, pedig Ő nem szereti a tejfölös dolgokat.
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Én ma úgy csináltam,hogy 2 kanállal az ízesített tejfölből a húshoz kevertem és a többit kentem a húsok tetejére.Kukoricás rizzsel tálaltam.Nagyon szeretjük ezt a finomságot.