Stefánia vagdalt
Hozzávalók : 60 dkg darált sertéshús, 2 db zsemle, 2 db közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, só, bors, petrezselyem, pirospaprika ( ezek mind ízlés szerint )
6 db főtt tojás, 20 dkg bacon
Elkészítés : a hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, a 2 db tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, pirospaprikát. Jól összedolgozzuk. Aki akar tehet a masszába 2 evőkanál zsemlemorzsát, én nem szoktam beletenni.
Az őzgerincformát kivajaztam, megszórtam egy kevés zsemlemorzsával, és kibéleltem a képen látható módon szalonnával. A formába tettem a massza felét, belenyomkodtam a főtt tojásokat, majd a tetejére tettem a maradék masszát. A lelógó szalonnát ráhajtottam, és a tetejét még lezártam 2 szelet szalonnával.
Az elkészült őzgerincformát rátettem egy tepsire az esetlegesen kifolyó szaft miatt. 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Én ezután kiborítottam a formából a tepsire, és kissé megpirítottam a tetején a szalonnát. Hagyjuk pár percet hűlni, mert akkor sokkal könnyebb szépen szeletelni.
Hidegen, és melegen egyaránt fogyasztható!
A megadott hozzávalókkal egy 30 – 31 cm őzgerincformát töltöttem meg.
|
Szia Andi!
Megszeretném kérdezni hogy ha a bacon szalonnát kihagyom akkor nem fog beleragadni a sütőformába?
Nagyon jól néz ki a recept hamarosan ki fogom probálni! :)
Köszönöm
Szia! Akkor mindenképpen vajjal kikenni, és morzsával meg kell szórni előtte, különben beleragad. Üdv, Andi