Elkészítés : A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával ( nekem 2 db kellett ), szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz !
Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a perecet meddig lehet tárolni ? Köszi :)
2010.12.18. 14:44
tubarózsa
Szia Andi !
Légyszíves írd már meg ,melyik fok melyik számhoz tartozik ! Pl. a 180 fokot melyik számra kell tekerni ?Nagyon finomak a sütik , köszi !
Szia! Sajnos ezt így nem tudom megmondani, mert minden sütő más. Az enyémen például számok sincsenek. Serintem a 180 fok a közepesnél feljebb van. Üdv. : Andi
Már jo pár receptedet megcsináltam .Most délután pl.ezt a perecet bagyon szuper és nagyon gyorsan kész.
Nagyon köszi ezeket a jo recepteket.
2010.09.27. 14:56
Szilva
Szia Andi!
Szuper az oldalad, már sokmindent kipróbáltam innen. Ezt a sajtos perecet is megcsináltam nagyon finom lett! Sörkorcsolyának készült és a barátaim falták!!!! Igaz nekem nincs perecszaggatóm így sajtos virágok és szívecskék lettek, de mindenki odavolt tőle! Köszi szépen!
Itt mindig találok valami finomat
2010.05.17. 08:55
jucuc22
Szia!
Először is, gratulálok az oldaladhoz :) Én Svédországban élek és egy éve élek"háziasszonyként" :) viszont minden baráti összejövetelen követelik a sajtos kifliket :) Köszönöm a sok jó receptet.- Amit eddig kipróbáltam, abban nem csalódtam. Párom is teljesen el van ájulva a finomabbnál finomabb ételektől :) Mégegyszer köszönöm!
2010.04.26. 08:31
nikybaba
Szia Andi
Olyan kérdésem lenne hogy hol lehet kapni ilyen perec formáju szaggatót mert nálunk a környéken nem kapható .Milyen boltokban nézzem meg?
nagyon gusztán néz ki a kicsi perecek és valami ujdonságot akarok sütni amit még a családom nem sütött
köszönöm: niky
Nicky, háztartási és edény boltokban valamint piacon keresd. Üdv. : Andi
Ezt is hogyan lehet napokig eltarolni? Miben? Fedjem le vagy sem?
Kedves Noti, mind minden süteményt ezt is természetesen le kell fedni valamivel, vagy bele kell tenni dobozba, le kell takarni, be kell fóliázni stb... különben elég hamar kiszárad. Andi
Elkészitettem én is a Sajtos perec I változatát,kitűnően sikerült.Rendkivűlien izlett az egész családnak. Egy dolgot áruljatok el...mibe mártsátok a perec formát mielőtt szaggatnátok a pereceket,mert én próbáltam lisztezni is és olajozni is,de mégis beleragadtak.Máskülönben nagyon fincsi.Köszi
Én is szoktam ilyen pereckéket sütni, füstölt sajttal finomabb, de csak a tésztájába szabad tenni, mert a tetején nagyon gyorsan lepirul (pontosabban majdhogynem szénnéég ).
Szia Andikám!! Én is szoktam ilyen perecet sütni, de én szalagárésan, nekem az jön be. Ma pogácsát sütöttem abból a tésztából. Ez is jól néz ki, de ha érdekel az a recept írd meg hova írjam be, nagyon szivesen be írom. Köszike ezt a receptet is. Ügyes vagy puszi Pircsi.
2009.07.24. 17:29
Monesz
Kedves Andi!
Én most lettem kész a pereccel,isteni finom lett,és nagyon hamar kész lettem vele!A kisfiam itt rágcsálja a leeső pici darabkákat.További sok sikert ....és term.en gratulálok az oldaladhoz.Üdv:Monesz
Torta sütés előtt benéztem az oldaladra örülök hogy fel raktad a sajtos perec receptjét .Igen rég sütöttem ,nekem rétes lisztel van meg a receptje de szinte ugyan igy .De most ezt fogom ki próbálni. Gratulálok nagyon ügyes vagy.További sok sikert. Üdv:Marika
2009.07.24. 16:26
Katica mama
Andikám! Csak gratulálni tudok.Egy fél órája sincs,hogy a fiuk jelezték a holnapi pecázást,felkíálltással " Nagyi valami sósat süthetnél! ".Gondoltam,benézek Hozzád böngészni,de el is akadtam ITT.Nagyon köszönöm.Puszi Neked és nagyon szép hétvégét Kedves Családoddal.
Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!
Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi
Én már egyből dupla adaggal indítottam! Nagyon finom! Kedvencünk lesz!