Szórós túrós / gaaledina receptje
3 dl liszt
2 dl porcukor
fél csomag sütőpor
fél kg túró
2 vanílás cukor
1 cs. mazsola, vagy megybefőtt ízlés szerint
1 citrom reszelt héja(ha mazsolás)
4 dl tej
3 tojás
10 dkg margarin, vagy vaj
A lisztet, a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, és szárazon egy vastagon vajazott tepsibe szórjuk a felét. Rátesszük a túrót, a vaníliás cukrot, a meggyet, vagy a mazsolát. Ha mazsisan csinálom mindig reszelek rá citromhéjat is. Rászórjuk a maradék lisztes keveréket. a maradék vajat a tetejére csipegetjük. A tejet és a tojásokat elkeverjük, és ráöntjük a sütire. 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
|
Sziasztok
Ma megsütöttem én is,kb. 40 perc alatt sült meg szép pirosra.Ízre nem rossz éshát macera nélkül gyorsan összeállt.Finom de nem ez lesz a kedvenc túrós sütim.Kipróbáltam ,megettük, de szerintem egy igazi túrós pite finomabb,csakhát több is vele a meló.