Tonhalas tészta   
 
  
Hozzávalók : 
 
  
35-40 dkg kagylótészta 
 
2 doboz aprított tonhal konzerv 
 
1 nagyobb doboz paradicsompüré 
 
1 negyed citrom leve 
 
2 db vöröshagyma 
 
3-4 gerezd fokhagyma 
2 ek. ketchup 
 
só, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél 
 
  
A tésztát kifőzzük. 
 
  
A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Beletesszük a paradicsompürét is és a 2 evőkanál ketchupot. Kb. 0.5 – 1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük, fokhagymát belenyomjuk. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevél.  Pár percig összefőzzük.  
 
  
A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk. Kagylótésztával a legjobb mert abba tud „beleülni” a szósz. 
A legtöbbször úgy készítem, hogy a szószos tésztát beleöntöm egy jénaiba, reszelek rá bővel sajtot és beteszem a sütőbe, rápirítom a sajtot. Isteni finom! 
   
  
  
  
  
  
  
 | 
Sziasztok!
Most van a sütőben, de már megkóstoltam:) Isteni!!!!!!
Köszönöm