Tonhalas tészta
Hozzávalók :
35-40 dkg kagylótészta
2 doboz aprított tonhal konzerv
1 nagyobb doboz paradicsompüré
1 negyed citrom leve
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. ketchup
só, bors, oreganó, kakukkfű, babérlevél
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Beletesszük a paradicsompürét is és a 2 evőkanál ketchupot. Kb. 0.5 – 1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük, fokhagymát belenyomjuk. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevél. Pár percig összefőzzük.
A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk. Kagylótésztával a legjobb mert abba tud „beleülni” a szósz.
A legtöbbször úgy készítem, hogy a szószos tésztát beleöntöm egy jénaiba, reszelek rá bővel sajtot és beteszem a sütőbe, rápirítom a sajtot. Isteni finom!
|
Sziasztok!
Most van a sütőben, de már megkóstoltam:) Isteni!!!!!!
Köszönöm