Gesztenyés falatkák leveles tésztából
Hozzávalók : 2 csomag Lidl-es friss leveles tészta, 25 - 30 dkg gesztenyepüré, 1 csomag vaníliás cukor, rum
A lekenéshez : 1 tojássárgája
Elkészítés : A fagyasztott gesztenyepürét olvasszuk ki, adjunk hozzá a vanílíás cukrot, ízlés szerint rumot. Ha ezek után úgy érezzük, hogy száraz lenne a gesztenye massza, akkor lazítsuk egy kis tejjel.
Ismét a lidl-ben kapható leveles tésztával készítettem, nekünk nagyon bejön. Terítsük ki a leveles tésztánkat a gyúródeszkánkra. Az elöző pudingos falatkák receptemnél leírt módon készítettem úgy, hogy most a puding helyett a gesztenyemasszát töltöttem a tésztába. Sütőpapíros tepsire helyeztem a betöltött falatkákat, lekentem őket tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 – 200 fokon pár perc ( kb. 10 – 15 ) alatt készre sütöttem.
Nem kell aggódni, mert egyáltalán nem folyik ki a gesztenye.
Aki szereti a gesztenyés sütiket, ezt is garantáltan szeretni fogja. Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Habkönnyű finom süteményt kapunk.
|
Kedves Andi!
Gratulálok az oldalhoz nagyon sok finom recept közzül válogathatunk.
üdv Brigitta