Fonott pulyka
Egy nagy darab pulykamellet hosszú csíkokra vágunk. Összefogom bacon szalonnával, és három csíkot, mint a copfot összefonom. Ezeket a fonatokat bepácolom. A páchoz a tejbe teszek vegetát, hagymakrémet, fokhagymakrémet, pulykafűszert, vagy ami van otthon. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap egy tepsibe fektetem a fonatokat, mellé dobok gyöngyhagymát, kb. 1 dl. vizet, kevés olajat és lefedem fóliával. Sütés közben időnként locsolgatom. Ha puha leveszem a fóliát és megpirítom.
Gyöngyhagymát ha nem találok, akkor leöblítem a savanyú gyöngyhagymát, mert az mindig van a boltban és előre is megvehetem. Ha akarsz aszalt szilvát is lehet mellé dobni. Azért kell tejben pácolni, hogy ne legyen száraz a hús.
Készítése képekben a képgalériában!
|
Kedves Andi!
Köszönöm a remek és nagyon mutatós receptet, nagyon finom volt.
Megosztom egy továbbfejlesztett változatát. Van egy kefíres csirke receptem.
Kefíres csirke
4 dl kefír 2 evőkanál só 4 gerezd zúzott fokhagyma 2 evők olaj.Ebbe pácoljuk egy éjjel a csirkét másnap ráöntjük és fólia alatt sütjük.
Ezt a pácot használtam, de csak 1 kanál sóval, mert a bacon is sós. Közé aszaltszilvát dobta. Isteni lett. Szívesen ajánlom.
Zsofinyec