Túrógombóc update1:
Hozzávalók:
1/4 kg túró
Fél citrom héja
Édesítőszer ízlés szerint
2,5 dl tej
zabkorpa
1 kis pohár tejföl
A tejből és a zabkorpából sűrű tejbezabit főzünk, majd teljesen kihűtjük.
A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és az édesítőszert, majd a kihűlt tejbepapival jó alaposan összekeverjük. Annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy formálható állagú masszát kapjunk.
Gombócokat formálunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Tejföllel leöntve tálaljuk.
|
Mégis mennyi zabkorpából főzzük a zabit? Amúgy nagyon jól hangzik. Én ott szoktam elrontani a túrógombócot, hogy szétfőnek a vízben. Ez talán egy jó alternatíva lenne.