Gesztenyés mézes krémes
A tészta hozzávalói : 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 db tojás, 1 púpos evőkanál kakaópor, 2 evőkanál méz, 1 csapott mokkáskanál sütőpor, 2 csapott mokkáskanál szódabikarbóna.
A tészta elkészítése : a lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett simára keverjük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 35 * 25-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk ne süssük túl a lapokat, mert könnyen kiszáradhat!
A krém hozzávalói : 50 dkg gesztenyemassza, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 20 dkg puha vaj vagy margarin, 5 cl rum vagy egy kevés rumaroma, 1 kis zacskó habfixáló ( 10 gr. ) , 5 dl tejszín
A krém elkészítése : a pudingot a tejjel a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a puha vajat keverjük ki a porcukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a gesztenyemasszát is folyamatosan adagolva keverjük hozzá a vajas porcukorhoz, végül ízlés szerint a rumot is tegyünk bele. A lehűtött folyékony tejszínt kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá, óvatosan fakanállal keverjük a gesztenyés krémhez.
Töltsük meg a lapokat, és hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy kellően megpuhuljon. Tetejét csokimázzal vonjuk be.
|
Köszönőm Andika nagyon jó sikerüt megsütöttem üdv!