Sertés szűzérmék baconba burkolva, parasztos – fűszeres burgonyával
A sertés szűzpecsenyét kb. 1 – 1.5 cm vastagságúra felvágjuk. Vékony szalonnacsíkokkal betekerjük, a húst ízlés szerint fűszerezzük. Nyársra vagy hurkapálcára fűzzük. Fogvájóval is össze lehet egyesével tűzködni de így egyben sokkal könnyebb sütés közben forgatni.
Lassan átsütjük a hús mindkét felét, majd pirítjuk. A hús megmaradt zsírjából egy kevés pecsenyelevet készítettem. Adtam hozzá egy kiskanál paradicsompürét, kevés vizet, sót, borsot, kakukkfűvet, oreganót és lisztszórással sűrítettem.
A fűszeres burgonyát a Plus-ban vettem, 750 gr. / 299 Ft. Ehhez készítettem a parasztos ragut amit összekevertem a kisütött burgonyával.
Hagymát ( nem kell apróra vágni ) pirítottam, közben adtam hozzá apróra vágott szalonnát. + még lehet gombát is de én azt nem tettem bele mert nem szeretjük. A hagymás-szalonnás ragut hozzáadtam a pecsenyeléhez és összekevertem a burgonyával.
|
Sziasztok!
Egyszer a karajt úgy kaptam a hentesnél, hogy ment mellé kb. 20-30 dkg szűzpecsenye is. Kerestem valami új receptet, és ezt találtam:) Legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészül, és isteni finom!
Köszi:)