Húsvéti nyuszikák / kb. 40 db
Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha margarin , 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg szitán áttört túró, 2 kávéskanál só
A tetejére : 2 db tojássárgája, tökmag, lenmag, szezámmag, és nagyobb szemű só vagy napraforgómag
Szükségünk lesz egy 5 cm-es pogácsa szaggatóra, és egy jóval kisebb kör alakú kiszúróra ( mint egy gyűszű ), az enyém 1.3 cm-es volt.
Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Vékonyra ( kb. 8 mm-esre ) kinyújtjuk, és a pogácsa szaggatónkkal kiszúrjuk a fejeket, és sütőpapíros tepsire tesszük őket, kellő távolságra egymástól. Kenjük le őket a tojássárgájával, majd szúrjunk ki fejenként a kicsi kiszúróval 2 db-ot, ezek lesznek a „pofikák”. Egy éles késsel vágjunk ki füleket, a fülek alját mártsuk a tojásba, és „ragasszuk” a fejhez. Félbevágott tökmag lesz a szeme, egy szem lenmag az orra. 2 db nagy szemű sót vagy napraforgómagot tehetünk a fogak helyére. Kenjük le újra az egészet a tojássárgájával, a pofikákat is, és egy kis kés hegyével szórjunk rá szezámmagot.
A nyuszikákat sütőpapíros tepsin 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A nyuszikák a szilveszteri malackák tésztájából készültek. Időigényes,és kellő türelmet igényel J
|
Kedves Andi!
Nagyon köszönöm ezt a klassz receptet: gyönyörű és még finom is!A gyerekeimnek csináltam ovis húsvétra, de ezt még elkészíteni is öröm!!! Nagyon egyszerű és mutatós, igaz kicsit időigényes, de fantasztikusan szépek,mikor elkészülnek! Még egyszer nagyon köszönöm az ötletet!