♥ Menü
 
♥ Képgaléria
 
♥ Sütemények
 
♥ Étel receptek
 
♥ Muffinok
 
♥ Sütés nélküli sütik
 
♥ Húsvéti receptek
 
♥ Leveles tésztából......
 
♥ Torta receptek
 
♥ Update receptek
 
♥ Epres finomságok
 
♥ E-mail értesítő új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
♥ ♥ ♥ ♥
 
♥ Vendégeim
Indulás: 2008-01-20
 
♥ Vendégeim
 
Andi konyhája Receptverseny
 
♥ Ti küldtétek..... Olvasóim kedvenc receptjei
 
Receptek nyomtatása

Egy klikkelés és már nyomtatódik a recept.....hogyan? Jelöld ki a nyomtatni kívánt szöveget, majd kattints erre a linkre, állítsd be, hogy csak a kijelölt szöveget nyomtassa és már mehet is! Ilyen egyszerű!!!!

 
Barack süti

 

Barack süti

Elkészítés : 20 dkg puha vajat, 25 dkg porcukorral kikeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet, és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg 2 teáskanál sütőport elkevertünk. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentessük.

Utána keverjünk hozzá 70 dkg lisztet, és kézzel dolgozzuk össze, gyúrjuk tésztává. Gömbölygessünk kicsi golyókat a tésztából, és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára. A golyókat sütés előtt egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy a golyókat nem süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.

Ezután a sütőből kivéve, még melegen egy késsel vagy kávéskanállal vájjuk ki a félgömbök közepét.

A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött, 3 egész tojással, és 6 dkg cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot, és egy púpos evőkanál baracklekvárt.  Színezzük meg kakaóporral. Töltsük meg a félgömböket, és illesszük őket össze.

A színezéshez piros, és zöld színű ételfestéket  egy kevés langyos vízben  feloldjuk, és ecsettel fessük be a barackok egyik oldalát pirosra, és azonnal forgassuk bele kristálycukorba. Majd ezután a másik felét zöld színűre, és szintén cukorba.

Néhány tipp : a félgömbök kivájását fontos, hogy még melegen végezzük. Díszítéshez használjunk puszpáng levelet.

36 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2014.01.31. 19:12
zsuzsaneni

Sziasztok!

Megláttam még nem olyan rég ezt a receptet és elhatároztam, hogy megsütöm! Az egész család szereti! A sütésre holnap kerül a sor.. Viszont mi nem ételszínezékkel csináljuk, hanem a piros részt málnaszörppel és a zöldet mandula és vanília aroma keverékkel. Ezt a megoldási lehetőséget egyik ismerősöm ajánlotta. Ő így csinálta, nagyon guszta lett az övé. Hozzáteszem mi ezt az ételszínezési módot nem próbáltuk, de reméljük a legjobbakat! Holnap este leírom milyen lett.

Üdv. Zsuzsa néni

2013.08.08. 14:28
marczyhajni

Szia Andi!

Megcsináltam én is a barackokat, nagyon finom és mutatós lett. Én vékony csíkokra vágtam a mandulát és azt szúrtam szárnak valamint zselé cukorkát vágtam szintén fel (zöldet) és azt tettem levélnek. (nem kaptam marcipánt) Nagyon köszönöm a receptet, mindenkinek ízlett!

Hajni

2013.06.06. 08:22
Brigonia

Sziasztok! Amióta itt rátatáltam, már sokszor megsütöttem én is. A héten is 3 adagot sütöttem (esküvőre megyünk + keresztelő is lesz), amiből az egyiket dióhéjon sütöttem. Köszönöm a jó ötletet, sokkal szebb, gusztább lett. Legközelebb is így fogom csinálni. Köszönöm a receptet is, gyerekkorom kedvence. Nagymamám csinált ilyet búcsúkor. Azóta én lettem ennek a hagyománynak a folytatója. :-) Már csak a hólabdát (kozák sapkát) hiányolom. :-)

 

 

2012.05.04. 16:41
Almica

Sziasztok!

 

Én már kitapasztalam, egymástól 3-4 cm távolságra lerakom a 20 grammos gömböcskéket, amelyek a súlyuktól az egyik oldalukon laposabbak lesznek  kb. 12 percig sütöm. A tölteléket én sem főzöm hanem kakaó,vaj,darált dió, rum,porcukor és baracklekvár + a tésza maradékot összegyúrom és ezzel töltöm meg a gömböcskéket. amit összragasztok magával a töltelékkel megszínezem, kristálycukorba hempergetem és levélformázóval marcipánból levélkéket készitek a barack szára lehet csoki forgács vagy szegfűszegből.

2012.04.17. 22:22
Jleni76

Szia Andi!

 

Kb mennyi ideig kell sütni,hogy ne legyen száraz?

 

Leni

2011.12.22. 20:45
bulldog

Ma megsütöttem , pont olyan szépek lettek mint a foton, kissé macerás, de megéri. 40 db kész barack lett. Fincsi!

2011.12.21. 11:41
Nikolett98

Hmm nagyon jól néz ki talán majd valamelyik nap megsütöm.

Amúgy nagyon tetszik az oldalad is

2011.05.29. 08:50
niki

Szia! Pimponglabda nagyságút kell formázni . 


2011.05.22 13:07
Fanni

„ Szia! Mekkora golyókat kell csinálni?

 

2011.05.29. 08:47
niki

Sziasztok.Látom sokan írtátok hogy széttört nem lehet hogy azért mert túlsütöttétek...epp hogy színt kell kapnia. Próbáljátok meg hátha összejön és  ha kikaparjátok kávés kanállal mert annak a széle vékony és nem kell belenyomni hanem kikapargatni óvatosan mert ha nagyon erősen nyomjátok meg széttörik óvatosan kell. Szerintem ezek lehettek amimiatt széttörtek! Sok sikert :)

2011.05.22. 13:07
Fanni

Szia! Mekkora golyókat kell csinálni?

 

2011.05.18. 17:37
cicamica

szia !

kb hány darab jöm ki ebből a mennyiségből?

 

2011.02.20. 16:22
Cicus291

Ez nagyon finom, ezt én már kipróbáltam, mielőtt megtaláltam az oldalad, de tényleg nagyon jó :"DD.

2011.02.19. 16:58
rebeka

szerintem is finom ez apukám kedvence

2010.12.05. 19:38
Margo

A hugom esküvöjére én is süttötem   150darabot  akinálo kosárkába  

2010.11.07. 07:52
Évi

 Én nem szoktam a tölteléket főzöttkrémből,csak simán amit kikaparok,összekeverem egy kis darált dióval,margarinnal,kicsi lekvárral.ezt amikor jól összeállt,szintén kis gombócokká gyúrom,megnyomkodom hogy hosszúkás legye,és mindkét oldalára ráhúzok egy-egy fél barackot.Ami felesleges,az úgyis lepotyog és így nem esik szét a kész barack.Még egy jótanács.Én mandula és vérnarancs aromával szoktam megkenni és amikor minkét szín rajta van,akkor forgatom kristálycukorba.Nagyon sokszor sütöttem már,volt hogy rendelésre is.Ugyanígy néz ki mint a képen.

Köszi Andi az oldalt,nemrég fedeztem fel,azóta sokmindent kipróbáltam.Imádok sütni főzni.

2010.10.04. 20:30
gyorgyi3

Sziasztok!

Én mindig dióformával csinálom,és szuper!!gólyókat készitve is megpróbáltam ,de az nem jött be.

mindig széttört!!!szerintem a diósformával könnyebb!

2010.08.31. 10:59
ANDIKA

Sziasztok!

Beával egyetértek,és dióformával készítve egyszerűbbnek tűnik,habár még golyókat készítve nem próbáltam.Annyiban másabb,hogy nem kell kapargatni a belsejét,így nem törik szét.Ezt csak azért írtam meg,hátha valakinek így könnyebb lesz elkészíteni.Sok sikert a kipróbálásához.

2010.08.15. 13:08
Andi

Ezt a sütit kétszer is megpróbáltam és nem sikerült,folyamatosan széttörtek. Harmadszorra meg már nem merek neki állni :) viszont jó ránézni annyira szép,ügyes vagy!

Szia Andi! Csak akkor törnek, ha túlsütted a gombócokat. Kiszáradtak és azért töredeznek. Andi

2010.08.05. 14:32
B.M.Judit

Mákos recepted nem sok van.Szeretem a receptjeidet és remélem,lesz egy jó pár ebből is.SZIÓ!!!Judy

2010.08.03. 15:04
nykata

Szia Andi!!!

Csak annyit szertenék kérdezni hogy milyen formába kell sütni ???És hol lehet ilyet beszerezni??

Köszi előre is.Nagyon jo ez az oldal!!!!

Szia! Ezt nem kell formában sütni, sütőpapíros tepsin kell a kis golyókat megsütni, kikaparni, a töltelékkel megtölteni és kettőt összeragasztani. Andi

2010.06.28. 12:02
katalin

szia Andi nehez kikaparni a tesztat nem torik ossze ?ami osszetorik mit csinalok vele?hogy kell osszeragasztani ?  koszi sok receptet kesztitettem el es mind nagyon finomak voltak

2010.06.27. 12:13
Tittykee

Szia Andi!!

Szupi szupi az oldal imádom,itt minden van,nagyon ügyes vagy,és jók a receptek. Nagy puszi érte:)

2010.06.03. 15:38
Olívia

Bukszuslevéllel;):)

2010.06.02. 10:14
Magyar Mónika

Milyen növény szárával szokták díszíteni?!

2010.04.19. 14:24
Deszika

Egyszerüen tökéletes!

2010.03.31. 11:58
Henike

Végre megtaláltam érthetően leirva a barackmag receptjét!!!!!!Nagyon örülök köszi!!!!És a többi recepted is olyan finom lehet...hm..meg olyan gusztusosan vannak elkészitve,nyálcsorgatóak...

2009.12.20. 17:36
Marija

Nézegettem pár ételt az oldalon. Baromi éhes lettem. :)
 

Én személy szerint nem szeretem az ilyen ételszínezékes, színes, cukros v porcukros akármiket, de az nélkül szívesen megenném. :D

2009.10.01. 23:26
Vikics

Hmmm...a mamám nem csinál ilyen gyönyörűkeet:P imádom =)

nagyon jól néznek ki :)

Üdv!

2009.10.01. 19:47
teri

Köszi Andi,jó hogy ráleltem.Az én receptemet már régen elkevertem valahová.Most újra megvan!!!!!!!:)

2009.09.14. 21:46
Lexa

De jól néz kiiiiii!!!!!!!!!

:D

2009.06.27. 13:50
Zsóka

Szia Andi!

Valamit rosszul csináltam...nagyon kemény lett a barack. Ha tej helyett tejfölt tennék bele, nem lenne omlósabb?

2009.06.20. 12:51
Ibolya

Szia Andi !

Isteni finom lett a barack mind megettük ! Köszy Puszi

2009.06.18. 15:56
RIBA BEÁTA

A TÉSZTÁT KINYUJTJUK KISMÉRETÜ POGÁCSA KISZÚROVAL KISZAGGATJUK FÉLDIOHÉLYON SÜTJÜK

2009.04.16. 11:07
ssissy

  szia én megsütöttem és a barackformák sütéskor megrepedeztek,kikaparáskor széttörtek ehhez van valami külön modszer?a gömbölyítésnél? (a tészta gyuráskor keménynek tünt )

végülis elfogyott tehát ízre finom volt

2009.04.11. 08:05
Cicus

Sziasztok!

Én nem ételszinezéket használtam,hanem vérnarancs és mandula aromát.Szerintem könnyebben beszerezhető,mint az ételfesték.

2009.02.20. 18:27
Gyöngyi

Szia!

Nagyon jól néz ki a süti. A megadott mennyiségből kb. hány db barack jön ki?

Szia Gyöngyi! Pontos darabszámra nem emlékszem, de annyi amennyi a képen van, talán 1 - 2 darab nem fért a tálra. Ha elkészíted légyszi írd meg hogy ízlett! Üdv. : Andi

 
♥ Bemutatkozás

Szeretettel üdvözlök Mindenkit a honlapomon és kellemes nézelődést kívánok! Várom véleményeiteket, tapasztalataitokat a vendégkönyvemben. Bármi kérdésetek van, írjatok bátran!   

Ha Neked is vannak bevált, kedvenc receptjeid, és szívesen megosztanád az olvasóimmal, akkor a bal oldalon lévő Ti küldtétek....Olvasóim kedvenc receptjei rovatban megteheted! Üdv, Andi

 
♥ ♥ ♥
 
♥ Sós sütemények
 
♥ Túrós sütemények
 
♥ Fánk receptek
 
♥ Legújabb receptek

Receptért kattints a képre!

Tojáskrém

Békebeli Orosz krémtorta

Puncsgolyó

Gesztenyés keksz szalámi

Stefánia  vagdalt

Diós - vaníliás kiflik

Kókuszos  keksztekercs

Baconos - sajtos fasírt muffin

Karajba zárt csülök

Túrós - meggyes pite

Habkönnyű  túrógombóc

Vaníliás - fahéjas rúd

Sajtgolyó

10 perces fánk

Darás  túrószelet

Bögrés  Raffaello

Tejszínes  kókuszkocka

Cseresznyés  pite

Húsvéti  töltött  csirkemell

Húsvéti  töltött  tojás

Gesztenyés  mézes  krémes

Citromos - túrós muffin

Kakaós - pudingos szelet

Túrós  táska

Pudingos - tejfölös sütemény

Meggyes - mákos lepény

Sütőtök golyók

Almafánk

Pudingos  keksz

Füstölt  sajtos  pogácsa

Baconban  sült  szűzpecsenye

Banángolyók

 

Burgonyás  pogácsa

Meggymártás  pirított  darával

Tejfölös  kekszes - sütés nélkül

Pehelykönnyű  túrós  pite

Pudingos - túrós csigák

Foltos  mákos

Sonkás töltött tojás II.

Túrós zserbó

Burgonyás rakott hús

Almarózsa